Cele mai bune uleiuri pentru salate

A venit vara, este vremea salatelor! Iti oferim o lista cu cele mai bune uleiuri pentru salate. 

1. Ulei de masline

Uleiuri pentru salate
Uleiuri pentru salate

Bogat in antioxidanti, uleiul de masline este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ulei folosite la prepararea salatelor. Datorita compozitiei sale, nu se oxigeneaza si nu se rancezeste repede. Pentru salata, cel mai indicat este uleiul de masline extra virgin, care provine din prima presare a maslinelor.

Compozitie: Vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasimonone saturati si antioxidanti naturali. Recomandare: se foloseste la salate in combinatie cu otet balsamic sau zeama de lamaie.

2. Ulei de floarea soarelui

Se numara printre alimentele de baza ale romanilor, fiind folosit pe scara larga datorita capacitatilor sale culinare. In plus are un pret accesibil, comparativ cu alte tipuri de uleiuri.

Compozitie: Vitaminele A si E, acizi grasi nesaturati. Recomandare: este potrivit oricarui tip de salate in combinatiecu ierburi aromatice sau amestecatcu otet de vin alb sau zeama de lamaie.

3. Ulei de susan

Este intalnit mai ales in bucataria orientala, fiind un ulei vascos, cu gust deosebit pentru salate. Uleiul de susan poate fi recunoscut dupa culoarea sa maroniu deschis si mirosul pregnant de susan.

Compozitie: Vitamina E, lecitina si minerale. Recomandare: jumatate de lingurita de uleide susan va da un gust savurossalatelor preparate din legume proaspete.

4. Ulei de porumb

Folosit foarte des in dieta celor care sufera de diabet, uleiul de porumb este ideal pentru toate tipurile de salate, mai ales ca este si sanatos. Are culoarea galben intens.

Compozitie: acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, vitaminele E, B, C, D. Recomandare: este foarte gustosin salate daca este folositin combinatie cu zeama de lamaie sau otet de mere.

5. Ulei de nuci

Asemanator cu uleiul de susan, uleiul de nuci are un gust dulce -amarui. De culoare galben auriu, acesta este agreabil la gust, fiind foarte sanatos pentru organism.

Compozitie: acizi grasi esentiali Omega 3, magneziu, fir, vitaminele B6 si E. Recomandare: se foloseste la salata in combinatie cu otet balsamic. Este ideal pentru salatele de telina, morcovi, slata verde, Pentru a-si pastra proprietatile, e bine sa se conserve la rece.

 6. Ulei de arahide

Are un gust dulce si o aroma destul de discreta la prepararea salatelor de cruditati. Culoarea sa este galben auriu.

Compozitie: vitaminle B si E, proteine si acizi grasi polinesaturati. Recomandare: in salate este delicios cu otet balsamic si ierburi aromatice.

7. Ulei de samburi de struguri

Acest tip de ulei are gust dulceag si miros neutru. Calitatile sale nutritive il recomanda cu succes in alimentatie. Este un bun detoxifiant pentru organism.

Compozitie: Omega 6, vitamina E, zinc, cupru si seleniu. Recomandare: salatele sunt mai gustoasedaca folositi uleiul de samburi de struguri in combinatie cu otet balsamic si zeama de lamaie. E ideal pentru macerarea mirodeniilor pentru salate. Se pastreaza la loc intunecos si rece.

8. Ulei de rapita

Este cunoscut pentru calitatile sale nutritive si dietetite. in plus, are un gust placut. Cel mai bun pentru alimentatie este uleiul virgin de rapita presat la rece.

Compozitie: acizi grasi si vitamina E. Recomandare: sefoloseste la salatele de cruditati in combinatie cu zeama de lamaie

Cele mai bune uleiuri pentru salate
1 vote, 5.00 avg. rating (96% score)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *