Prajituri delicioase cu cirese

E vremea cireselor! Profita si tu din plin de gustul lor aparte! Pufoase, cremoase si delicioase, asa pot fi descrise in cateva cuvinte prajiturile cu cirese.

Tarta cu cirese

Ingrediente pentru 6 portii, preparare 40 min, coacere 40 min

Tarta cu cirese
Tarta cu cirese

Pentru aluat:  300g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 3 galbenusuri, un praf sare

Pentru umplutura: un kg de cirese, 3-4 foi gelatina, 200 g zaharpudra, un plic zahar vanilat, 3-4 picaturi esenta migdale, zeama de la 2 lamai

Pentru glazura: 4 albusuri, 150 g zahar, un plic zahar vanilat, frunzulite de menta

1. Se pun intr-un bol, faina, untulmoale, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile frecate cu un praf de sare si se amesteca totul pana se formeaza un aluat. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece aproximativ o ora.

2. Intre timp, se spala ciresele, se curata de samburi, oparte se paseaza cu blenderul, o parte se zdrobesc. Se pune zaharul la fiert, cu zeama pe care au lasat-o ciresele, foile de gelatinainmuiate in apa, zeama de lamaiesi ciresele pasate si zdrobite, apoi se amesteca totul pana incepe sa capete consistenta unui jeleu.

3. Se intinde foaia de tarta si se pune in tava tapetata cu unt si cu faina, inclusiv pe peretii tavii. Se baga in cuptor, se coace foaia si apoi se umple cu jeleul de cirese.

4. Se bate bezeaua din albusuri, zahar si vanilie si se toarta pe deasupratartei, apoi se lasa sa se rumeneasca, pentru un aspect placut. Se serveste ornata cu cirese proaspete si frunzulite de menta.

Budinca cu cirese

Ingrediente pentru 6 portii, preparare 50 min, coacere 20 min, racire 1-2 ore:

Budinca cu cirese
Budinca cu cirese

Pentru crema de budinca: 800 ml lapte, 50 g unt, 10 linguri zahar, 3-4 linguri rase faina, 2-3 picaturiesenta migdale, un pliculet zahar vanilat, un praf sare, 3-4 oua, 100 ml frisca lichida, 600 g cirese, 100g zahar, zeama de la 2 lamai.

Pentru blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 10 linguri gris

1. Se pune laptele la incalzit. Se amesteca cu mixerul albusurile si galbenusurile pana se obtine o crema fina, se adauga zaharul vanilat si esenta de migdale, apoi faina si la sfarsit laptele si frisca.

2. Se pune sa fiarba la baie de aburi si cand se apropie sa dea in clocot se adauga foile de gelatina inmuiate in apa.

3. Crema ppreparata se toarna in ce forma doriti si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

4. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf sare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si grisul. Compozitia se pune intr-o tava de tarta la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se pune deasupra compozitia de budinca si se baga o ora la rece.

5. Intre timp , se curata si se spala ciresele, se taie jumatati si se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce s-a racit budinca, se orneaza cu cireseinsiropate cu frunzulit de menta.

Covor pufos cu cirese

Ingrediente pentru 10 portii, preparare 30 min, coacere 40 min:

Covor pufos cu cirese
Covor pufos cu cirese

6 oua, 6 linguri zahar, 5 linguri faina, un praf sare, 1-2 linguri unt sau margarina topita, un pliculet zahar vanilat, 600 g cirese, zeama de lamaie

1. Se separa oualele, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, intr-un bol, iar separat, albusurile se bat spuma. Se pune zaharul in ploaie si se bat bine in continuare.

2. Se adauga apoi untul topit, faina cernuta si se amesteca usor, in acelasi sens, sa nu faca cocoloase si sa nu se lase

3. Separat, se spala ciresele, se scot samburii, fructele se stropesc  cu zeama de la o lamaiesi se lasa in sita sa se scurga. Compozitia se toarna in tava tapetata cu unt si cu faina si se presaa ciresele pe deasupra.

4. Se baga tava in cuptor si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa cateva minute la temperatura camerei, se pudreaza cu zaharul pudra si cel vanilat si se serveste cu lapte sau ceai.

Prajituri delicioase cu cirese
1 vote, 5.00 avg. rating (96% score)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *