Reteta de cartofi gratinati

Ingrediente pentru cartofi gratinati:

4 portii

800 g cartofi, un praf de sare, 50 g unt, 150 g branza mozzarella

200 g piept de pu, 1-2 ardei grasi, o rosie

patrunjel verde, frunze de salata, cimbru

1. Se spala cartofii noi cu un burete si se pun sa fiarba in apa cu o lingurita de sare. Se fierb la foc mic ca sa se patrunda bine.
2. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa cateva minute sa se raceasca, se taie in jumatati si se scoate o parte din miez, dar cu atentie sa nu se rupa coaja, apoi se ung cu unt.
3. Cartofii se pun pe o tava de iena tapetata cu unt si cu pesmet si se umplu cu cubulete de branza, cubulele de piept de pui fiert, ardei si rosii. Se condimenteaza cu sare si cimbru si se baga in cuptorul bine incins.
4. Se tin in cuptor aproximativ 30 de minute si se servesc cu smantana si ornati cu patrunjel verde si salata

Preparare: 30 minute

Fierbere: 40 minute

Coacere: 30 minute

Cartofi gratinati
Cartofi gratinati

Reteta de cartofi gratinati
1 vote, 5.00 avg. rating (96% score)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *