Reteta de mazare cu pesmet

Ingrediente pentru mazare cu pesmet

4 portii

un kilogram mazare, sare, marar

200 g pesmet, 4 cartofi, patrunjel, 50 g unt, cimbru

3-4 linguri uleide masline, boia de ardei dulce si iute

1. Se curata mazarea si se trece in cateva jeturi de apacalda. Atentie, sa nu fie apa rece ca se fierbe foarte greu! Se pune mazarea sa fiarba in apa calda cu sare si se lasa la foc potrivit, acoperita cu un capac.

2. Separat, se pun si cartofii sa fiarba in apa cu sare. Se verificadaca au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se incearca mazarea daca a fiert, apoi se scoate in sita.

3. Se tapeteaza o tava cu untsi cu pesmet, se pune un rand de mazare amestecata cu sare, piper si verdeata, un strat de pesmet, un alt rand de mazare si pe deasupra se pun feliide cartofiunsi cu unt si condimentati cu boia dulce si iute si cimbru.

4. Se baga la cuptor si se lasa sa se rumeneasca 40 minute. Se serveste ornata cu verdeata, cu diferite preparate din carne de pui sau curcan.

Preparare: 30 minute

Fierbere: 60 minute

Coacere: 40 minute

Mazare cu pesmet
Mazare cu pesmet

Reteta de mazare cu pesmet
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *