Retete delicioase de cafea

Set mic dejun - 2 cani de cafea + ceas desteptator

De Ziua Internationala a Cafelei (1 octombrie) am baut deja 3 cafele mari si, fiind inca devreme, mai e timp de macar una. Poate e cam mult dar trebuie sa hranesc cumva persoana dinamica din mine. Mai jos nu fac un top al retetelor de cafea, ci o simpla insiruire fara ordine si care va fi intrerupta brusc pana la o continuare intr-un articol viitor.

1.Cafea Vieneza 2.Cafea Caramel 3.Cafea Mexicana 4.Cafea Thai
1.Cafea Vieneza 2.Cafea Caramel 3.Cafea Mexicana 4.Cafea Thai

Cafea Vieneza – 2/3  ceasca cu cafea macinata columbiana se aseaza in filtru, se presara deasupra 1 lingurita de scortisoara praf, se folosesc 6 cani cu apa si 1/4 ceasca de zahar (zaharul se pune direct in vasul de cafea); dupa ce e gata se amesteca si serveste cu lapte si un bat de scortisoara. Rezulta 6 portii.

Cafea Caramel – 6 lingurite de cafea se pun in filtru, se folosesc 5 cesti cu apa iar in vasul de cafea se adauga 1/2 ceasca cu topping de caramel pentru inghetata. Se face cafeaua iar cand e gata se amesteca bine si se serveste cu frisca si bucati de ciocolata. Rezulta 6 portii.

Cafea Mexicana – 2/3  ceasca cu cafea macinata se aseaza in filtru,  1/4 ceasca de zahar brun si 3 bete de scortisoara se pun in vasul cafetierei; se folosesc 6 cani cu apa, se face cafeaua iar dupa ce e gata se amesteca bine si serveste cu lapte si un bat de scortisoara. Rezulta 6 portii.

Thai Coffee – 1/2 ceasca cu cafea macinata se aseaza in filtru, in vasul cafetierei se pune 1/2 ceasca lapte condensat; se face cafea folosind 3 cani cu apa.  Se bea fierbinte dar se poate bea si rece cu gheata. Rezulta 4 portii.

1.Cafea Marochino 2.Eskimocha 3.Caramel Macchiato
1.Cafea Marochino 2.Eskimocha 3.Caramel Macchiato

Cafea Marochino – se unge o ceasca de cafea cu nutella, se toarna espresso, apoi spuma de lapte fierbinte. Se serveste cu frisca si ciocolata rasa.

Caramel Macchiato – se toarna topping de caramel intr-un pahar, apoi 25 ml lapte rece, se toarna 150 ml spuma de lapte fierbinte, se adauga o ceasca de cafea espresso si se orneaza cu 2 lingurite de spuma de lapte.

Eskimocha – se fac 2,5 cesti de cafea, se pun la frigider sa inghete, apoi se adauga 2/3 lapte, 5 lingurite sirop de ciocolata, 1,5 lingurite de zahar si 1/4 chimen macinat. Se pune totul intr-un shaker, se amesteca bine si serveste intr-un pahar mare. Se orneaza cu sirop de ciocolata.

Daca vrei cesti frumoase de cafea, poti gasi aici:

Set mic dejun - 2 cani de cafea + ceas desteptator

Set mic dejun de la allstyle.ro

[smartads]

Retete delicioase de cafea
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *