10 alimente probiotice pentru o sanatate de fier

27 Nov | Sănătate

Corpul uman a evoluat pentru a deveni un organism auto-organizator și auto-vindecător care concepe modalități cu adevărat magnifice pentru a menține vitalitatea. Una dintre cele mai importante moduri în care organismul menține sănătatea este sistemul digestiv. Nu numai că hormonii sunt reglementați prin tractul gastrointestinal (GI), dar aproximativ 80% din sistemul nostru imunitar se găsește în intestin!

Tractul GI  are un impact imens asupra stării de spirit, controlului greutății și eliminării toxinelor din organism. Consumul de alimentație echilibrată ajută organismul să mențină echilibrul și vitalitatea. Nivelul nostru de wellness începe cu ceea ce mâncăm deoarece are capacitatea de a preveni bolile și de a armoniza mediul intern cu schimbările din lumea noastră externă.
Și acolo se află în puterea secretă a probioticelor.

Preparatele probiotice stimulează imunitatea, îmbunătățesc digestia (care îmbunătățește starea de spirit), previne infecțiile tractului urinar, stabilizează zahărurile din sânge, gestionează unele afecțiuni ale pielii și poate ajuta la vindecarea tulburărilor inflamatorii ale tractului GI. Aceste alimente sunt ușor de realizat și așa de pline de microorganisme vii, incat corpul dumneavoastră va va multumi.

DIY: Alimente probiotice

Nu trebuie să fiți super priceputi pentru a face aceste alimente delicioase și sănătoase acasă. Este nevoie de un pic de planificare pentru că unii iau mai mult timp decât alții (cum ar fi 6 luni pentru un miso bun) sau adunarea ingredientelor.

  • Kefir: vărul iaurtului, boabele de kefir sunt combinate cu lapte și fermentate. Fermentarea laptelui este cauzată de bacterii și drojdii din boabele de kefir care defalcă lactoza. Acesta a fost consumat de peste 3.000 de ani și se poate consuma de persoanele care au intoleranță la lactoză.
  • Varza fermentata lactic contine compusi de combatere a cancerului si abilitati de slabire a abdomenului. Are mai multă putere probiotică decât iaurtul atunci când este nepasteurizata și pregătita fără oțet.
  • Mazăre proaspătă: plantați-le la începutul primăverii și culegeți beneficiile pe tot parcursul sezonului. Aceste legume au un proces natural de fermentare la temperaturi scăzute.
  • Muraturi: Nu toate muraturile sunt create egale, deoarece nu toate sunt de fapt fermentate. Puteți să vă faceți acasă fără a risca să distrugeti bacteriile bune prin pasteurizare, folosind legume tocate, sare și apă.
  • Kimchi: Legume cultivate ca varza, stil coreean. Tăiați varza, ghimbirul, ceapa, peștele și morcovii sunt lăsați să fermenteze (cu puțin sos de pește) timp de 1-2 săptămâni.
Varza murata, kimchi, muraturi

Varza murata, kimchi, muraturi

  • Oțet de cidru de mere: Plin de enzime și ușor de făcut acasa cu mere întregi sau resturi. Este nevoie de 2-3 luni de la început până la sfârșit și cel mai bine este să se folosească merele ecologice, deoarece cojile pot fi încărcate cu pesticide.
  • Kombucha: ceai negru fermentat care a câștigat popularitate in ultimii ani.
  • Berea, vinul și cidrul sunt bune dar pot provoca un dezastru pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
  • Iaurt: Un campion greu al alimentelor probiotice pentru că, dacă vine de la capră, oaie sau vacă hrănita cu iarbă iar laptele este organic, veți obține toate beneficiile. Conținutul de zahăr din majoritatea iaurtului de pe piață ucide culturile și implicit scopul pentru care il mâncam.
Iaurt, kefir

Iaurt, kefir

  • Măsline murate cu apă sărată: fermentate în mod natural de o bacterie din acidul lactic prezent în măsline. Acestea pot scădea balonarea.

Alimente probiotice de incercat

Tempeh: soia fermentată făcută cu un starter de drojdie, dar asigurați-vă că soia este non-OMG!

Miso: o capsulă macrobiotică realizată cu soia fermentată, orez sau orz în dietele chinezești și japoneze de aproape 3000 de ani

Kvass: o băutură fermentată veche din Europa de Est, făcută cu secară sau orz.

Brânză pura: brânza de capră sau lapte de oaie, nepasteurizată.

Suplimente probiotice delicioase

Ciocolata neagra – un prebiotic fermentat si un aliment probiotic care lupta impotriva inflamatiei. Poate fi putin inselator sa o numim un supliment, dar nu am rezistat.

Din punct de vedere tehnic, puteți, de asemenea, să suplimentati probioticele deja în viață în corpul dvs., consumând o dietă bogată în fibre.

Probiotice – Sănătate – Beneficii

Critic pentru prevenirea bolilor, menținerea sănătății, a pielii strălucitoare, a imunității (deoarece aproape 80% din sistemul imunitar se află în GI!) si sănătatea emoțională echilibrată este sănătatea sistemului digestiv.

Pe lângă amplificarea capacității noastre de a lupta împotriva infecțiilor, de a ridica starea de spirit și de a preveni literalmente boala cronică, care ar putea fi un beneficiu mai mare?

Una dintre cele mai grave crime împotriva digestiei a fost inventarea frigiderului! Când oamenii trebuiau să fermenteze alimente pentru a nu le strica, suplimentele probiotice nu erau necesare, pentru că alimentele în sine erau medicamente. Câțiva alți vinovați pentru uciderea bacteriilor benefice din intestin? Zahăr, alimente cu OMG, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, stres emoțional, apă de la robinet (fluor și clor) și cereale.

Etichete: probiotice


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest