Dezleagă misterul părului încâlcit – Sfaturi de la stiliști pentru o pieptănare fără efort

28 Aug | Lifestyle

Părul încâlcit poate fi o provocare majoră în rutina noastră de îngrijire a părului. Fie că ești în căutarea unor soluții pentru a face față părului încâlcit sau îți dorești să înveți cum să-l previi, stiliștii au câteva secrete care pot face minuni pentru firele tale neascultătoare.

Începe de la vârfuri

Când te confrunți cu un păr încâlcit, strategia cheie este să începi cu răbdare. Folosește un pieptene cu dinți largi sau chiar degetele pentru a descurca părul în mod treptat. Prin abordarea din vârfuri către rădăcini, eviți să agravezi încurcăturile și să tragi de firele fragile.

Balsam pentru păr

Un balsam de calitate este un element esențial în lupta împotriva părului încâlcit. După ce șamponezi părul, aplică generos balsamul pe lungimea sa, insistând pe zonele cu tendință la încâlcire.

Balsamul nu doar că hidratează părul, dar și ajută la înmuierea firelor, făcând procesul de descurcare mai ușor.

Shu Uemura
Balsam pentru păr deteriorat, decolorat sau tratat chimic

294 lei
216 lei

L’Oréal
Professionnel

Îngrijire par pentru par si scalp

140 lei
112 lei

Revlon
Professional

Conditioner Spray Leave-in pentru par fin

69 lei
44 lei

Divizează în secțiuni

Dacă părul tău este foarte încâlcit, nu te grăbi să îl descurci într-o singură mișcare. Împarte-l în secțiuni mai mici pentru a trata fiecare buclă în parte. Aceasta îți permite să te concentrezi asupra fiecărei secțiuni și să eviți să tragi sau să rupi firele.

Tratamente cu ulei

Uleiurile naturale precum uleiul de cocos, uleiul de argan sau uleiul de jojoba pot fi adevărați salvatori în cazul părului încâlcit. Încălzește puțin uleiul ales și aplică-l pe părul umed sau uscat. Uleiul va adăuga o hidratare profundă, va face firele mai alunecoase și va reduce riscul de rupere a părului în timpul procesului de descurcare.

Pantene Pro-V Coconut Infused Oil
Ulei pentru par

cu reducere

OGX Argan Oil Of Morocco
ulei hrănitor pentru par uscat si indisciplinat

cu reducere

Renovality Original Series
Ulei de jojoba presat la rece

cu reducere

Peria potrivită

Alegerea corectă a periei este esențială în gestionarea părului încâlcit. Optează pentru o perie  cu peri moi și flexibili, pentru a minimiza stresul asupra firelor de păr. Începe să perii de la vârfuri, de jos în sus, în mișcări blânde și treptate, pentru a dezlega încurcăturile fără a trage de păr.

Masca de păr

Nu subestima puterea unei măști de păr hidratante. Folosește o mască bogată în ingrediente hrănitoare o dată pe săptămână. Aplică-o pe părul umed, acordând o atenție deosebită zonelor încâlcite. Lasă mască să acționeze conform instrucțiunilor, învăluind părul într-un prosop cald pentru a intensifica efectul. Rezultatul va fi un păr mai moale, mai neted și mai ușor de descurcat.

Wella Professionals Fusion
masca intensă de întinerire

cu reducere

Alfaparf Milano Semi di Lino Moisture
masca hidratanta pentru par uscat

cu reducere

Moroccanoil Hydration
mască hrănitoare și intens hidratantă pentru par uscat si normal.

cu reducere

Prevenție

În cele din urmă, prevenția este cheia pentru a evita încâlcirea excesivă a părului. Atunci când te pregătești să faci sport sau să te relaxezi pe plajă, împletește-ți părul într-o coadă lejeră sau într-o împletitură lejeră. Aceasta va ajuta la reducerea riscului de încâlcire în timpul activităților și va facilita procesul de descurcare ulterior.

Poți încerca și spray pentru descurcare ușoara

Mane 'N Tail Detangler

Spray care nu necesita clatire pentru par usor de pieptanat

69 lei
36 lei

Aceste produse se aplică pe părul proaspăt spălat, umed dar și uscat, facilitează descurcarea părului și modelarea sa ulterioară.

Aceste sfaturi de la stiliști îți vor oferi abilitățile necesare pentru a domoli părul încâlcit și pentru a obține o coafură frumoasă și bine întreținută în fiecare zi.

Tangle Teezer Everyday Detangling Spray

Spray pentru par usor de pieptanat pentru păr aspru și creț

79 lei
65 lei


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest