Secretele ingrijirii părului lung

4 Apr | Lifestyle

Îţi dorești un păr lung, dar el se rupe înainte să ajungă la dimensiunea dorită de tine? Dă-i ce are nevoie și îl vei avea așa cum vrei.

Răbdarea este o condiţie esenţială pentru ţelul pe care ţi l-ai propus, deși părul crește destul de repede, mai ales pe timpul verii. Dacă vrei un păr lung, acum e momentul să treci la fapte. Deși nu-l poţi face să crească peste noapte, cu siguranţă sunt câteva lucruri care te vor ajuta să ajungi la lungimea dorită.

Rădăcina este cheia

Dacă părul tău este subţire și cade foarte mult, e bine să mergi la medic, însă dacă firele căzute sunt într-o cantitate rezonabilă, încearcă să-ţi întărești rădăcina. Cum? Există tonice care măresc circulaţia la nivelul scalpului, iar rădăcina este mai bine hrănită. Însă și periajul de două ori pe zi activează circulaţia, așa că nu uita de acest simplu gest.

Tratează-l cu ulei!

Nutriţia este la fel de importantă pentru părul tău, așa cum este pentru orice altă parte a corpului. Aplică ulei în fi ecare zi pe lungimea părului sau măcar de două ori pe săptămână. Nu trebuie să exagerezi, pui doar câteva picături pe palme, întinzi bine și apoi treci degetele prin păr. Astfel îi vei da mai multă forţă, hidratare și strălucire.

Masajul face minuni

Este o soluţie simplă și relaxantă pentru îngrijirea părului. Masajul îmbunătăţește circulaţia sângelui și stimulează fl uxul sangvin către întregul corp. Poţi folosi ulei de cocos, migdale sau lavandă, care stimulează creșterea părului și aduc un plus de hidratare. Fă un astfel de masaj de 1-2 ori pe lună.

Asigură-i protecţie UV! Vara părul devine foarte uscat. De vină sunt soarele, clorul din piscine și apa sărată a mării. Când stai la plajă, aplică pe păr spray-uri și loţi-uni protectoare speciale pentru păr pentru a-i păstra hidratarea, iar după fi ecare zi în care te-ai scăldat spală-ţi părul cu un șampon de bebeluși, pentru a îndepărta clorul sau sarea, clătește foarte bine, apoi aplică o mască, dar numai pe lungime, nu și la rădăcină.

Etichete: îngrijire păr


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest