10 idei practice pentru organizarea unei bucătării mici

25 Apr | Casă

Daca aveti o bucatarie mai mica, atunci stiti cat de greu este sa gasiti spatiu pentru oale dvs., cratite, tacamuri, farfurii, pahare si alte ustensile de bucatarie pe care le aveti. Aceasta nu include nici macar mancare si gasesc ca fara o camara nu exista spatiu suficient pentru a stoca tot ce am nevoie. In locul asezarii lucrurilor intr-un mod nesigur, am decis sa analizez ideile de depozitare potrivit pentru organizarea unei mici bucatarii.

In timpul cautarii mele, am descoperit cateva idei despre organizarea simpla a bucatariilor pentru a putea sa obtin mai mult spatiu, iar in timpul procesului am descoperit ca utilizarea zidurilor bucatariei si interiorul dulapurilor mele ar putea fi un ajutor important .

Acum am idei de depozitare pentru cutitele mele, tavile mele de coacere si chiar mirodeniile mele, asa ca am vrut sa impartasesc cateva dintre proiectele pe care le-am considerat cele mai utile. in acest ghid veti gasi 10 de idei diferite care sunt usor de creat in bucatarie, dar daca gasiti unul deosebit de interesant, nu recreati doar ideile de stocare pentru un mic proiect de organizare a bucatariei, extindeti ideea si faceti-o proprie.

1. Atasarea pe usa a foliilor si pungilor de depozitare a alimentelor

Eliberati spatiul dulapului prin deplasarea consumabilelor de stocare a hranei intr-un un loc mai usor accesibil. Montati un suport pentru reviste pe spatele unei usi de dulap. Masurati casetele pentru a determina adancimea necesara pentru suportul pentru reviste, apoi masurati usa dulapului pentru a determina latimea maxima. O idee care economiseste spatiu si care ofera un acces mai usor la consumabilele de depozitare a alimentelor, pe care e bine sa le pastrati in cutii.

2. Cos impletit cu ierburi si ustensile de gatit

Luati un cos si cateva cutii de utilizat ca suporturi, cum ar fi borcane si cani. Apoi, adunati obiectele pe care le utilizati cel mai des pentru gatit din sertare, dulapuri si de pe blat. Aceasta idee ofera un acces mai usor la elementele cele mai utilizate, un spatiu curat si un loc nou in sertare si dulapuri.

3. Un spatiu suspendat pentru pastarea sticlelor pentru curatenie

Articolele de curatare pot fi amestecate sub chiuveta de bucatarie. Cu toate acestea, daca puneti o tija peste dulapul de sub chiuveta, puteti aseza sticlele cu pulverizare peste tija prin duza dintre declansator si sticla, usurand astfel sortarea si reducerea numarului de articole din partea inferioara a dulapului.

4. Loc convenabil pentru pungile de gunoi

Pentru acces rapid si usor la pungile de gunoi, cumparati pungi de gunoi in rulouri. Apoi, montati niste suporturi si tije ieftine pe partea dinspre dulapul de baza al chiuvetei de bucatarie si glisati pungile de gunoi pe tije. Pungile de gunoi sunt mai usor accesibile si nu mai ocupa spatiu pe fundul dulapului.

5. Depozitarea capacelor pe usile dulapului

Pentru a organiza capacele de oale, folositi carlige adezive robuste pe partea din spate a usii dulapului pentru a le tine. Asigurati-va ca manerele capacelor nu vor tine usa deschisa. Asezati carligele intr-un unghi la ora patru si opt pentru fiecare capac (ca la ceas). Acum, aveti acces mai usor la capace si tigai.

6. Sertarele de ustensile in spatii neutilizate

Zona spatioasa de dulap nefolosita in bucatarie poate deveni utilizabila cu putin efort. Ele pot pastra toate elementele pentru acces rapid si usor, iar rafturile pot fi reglabile. Puteti sa faceti ca proiect de inceput pentru o noua bucatarie sau sa utilizati un spatiu nefolosit, cu cateva modificari.

7. Rafturi pentru produse de baza si gustari

Adaugarea de rafturi pentru a tine containerele gen borcane sau cutii, pe un loc gol de perete creeaza un spatiu de depozitare atractiv, suplimentar in bucatarie. Indeparteaza aglomeratia de pe blat si va ofera mai mult spatiu eliminand din dulapurile dvs. faina, zahar, cereale, paste, chipsuri si pachete de gustari. De asemenea, ofera acces mai usor la aceste articole.

8. Un suport de cani si pahare

Canile si paharele sunt unele dintre articolele din dulapuri de bucatarie care nu stau bine. Deci, ele se imprastie. Suspendarea unui suport intr-un spatiu liber de perete elibereaza mai mult spatiu in dulapuri, scoate cani si pahare din dulap si le pune la indemana.

9. Tabla de scris pe usa dulapului cu ustensile de masura

Vopseaua de tabla face ca aceasta idee sa fie usor de realizat. Scoateti usa, vopsiti spatele cu vopsea de tabla, incadrati-o cu baghete de lemn si adaugati carligele. Apoi, reatasati usa dulapului. Acum, aveti acces usor la cupele si lingurile de masurare, iar cupele de masurare voluminoase nu ocupa spatiul pentru sertare.

10. Cosuri de fructe agatate de perete

Incearca aceasta idee pentru o alta utilizare a spatiului gol de perete care curatablatul si face loc in frigidere supraaglomerate. Doar atasati niste panouri la perete; adaugati niste cosuri robuste si decorative; si aveti un loc pentru a stoca fructe pentru a oferi gustari sanatoase pentru familia ta la indemana.

 Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest