7 beneficii sănătoase ale turmericului (curcumei)

8 Oct | Sănătate

Turmericul (curcumă) este un condiment puternic care a fost folosit în Asia de mii de ani; nu numai pentru a adăuga aroma in bucătărie, ci și ca plante medicinale. S-a demonstrat că are beneficii majore pentru organism și creier, datorită numeroaselor proprietăți de vindecare pe care le conține, în special conținutul său ridicat de antioxidanți și capacitatea de a lucra ca agent antiinflamator.

Beneficiile de sănătate ale turmericului:

  • Combate inflamația (adică reducerea arsurilor la stomac și a simptomelor de indigestie)
  • Acționează ca un antioxidant
  • Reduce riscul de atac de cord
  • Utila pentru artrita si alte dureri articulare

În afară de adăugarea de praf turmeric în feluri de mâncare, există o mulțime de alte modalități benefice pentru a le folosi în dieta dvs. dar si in viata de zi cu zi. Iată câteva opțiuni:

CURCUMA (RĂDĂCINĂ DE TURMERIC) PULBERE BIO

Turmericul, cunoscut și sub numele de șofran indian sau ghimbir galben, este foarte răspândit în bucătăria indiană, este galben și are un gust destul de puternic. Pe lângă aroma sa deosebită, Curcuma este puternic antiinflamator și ajută la curățare și detoxifiere. Curcumina este un ingredient surprinzător de activ derivat din turmeric, care a fost folosit de ani de zile pentru proprietățile sale vindecătoare.

beneficii sănătoase ale turmericului (curcumă)
– Antiinflamator
– Protejează ficatul
– Stimulează imunitatea
– Susține sistemul nervos
– Menține sănătatea articulațiilor
– Net 150 g | pentru 50 de zile
Doar 1 gram de turmeric pe zi ne poate îmbunătăți drastic sănătatea și starea de bine!

CUMPĂRĂ

Condimentati mâncarea

Un mod în care puteți încorpora turmeric în dieta dvs. este să-l adăugați la legume gătite, ouă și feluri de mâncare. Puteți, de asemenea, să-l adăugați la apă clocotită făcând preparate din paste, orez sau supă.

Ceai turmeric

Ceai turmeric

Băut ca ceai

– Efecte antiinflamatorii confirmate.
– Împiedică acumularea de grăsime în jurul ficatului.
– Ajută la menținerea sănătății plămânilor și a tractului respirator superior.
– Ajută la menținerea sănătății pielii.
– Ajută la reglarea digestiei.
CUMPĂRĂ

 

Adăugați aproximativ o linguriță de turmeric la apă clocotită și adăugați miere sau lămâie pentru gust pentru o detoxifiere cu folos. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a o consuma și de a obține cele mai multe beneficii posibile.

Utilizare ca o mască de față

De asemenea, face minuni pentru piele. Pentru o mască facială simplă, adăugați 1/2 linguriță de pulbere de curcumă la orice rețetă de mască de față. Pielea se va simți mai fină, mai moale și va părea mult mai sănătoasă.

Utilizați-l ca gel pentru acnee

Proprietățile sale antiinflamatorii sunt utile pentru pielea predispusă la acnee. Puteți să vă faceți propriul gel mască anti acnee cu turmeric și miere și să-l utilizați ca tratament pe zi.

Utilizați-l pentru a ajuta la albirea dinților

O modalitate de a face acest lucru este să vă umeziti periuța de dinți, să o treceți într-o pulbere de turmeric și să periați ca în mod normal. Alternativ, puteți amesteca pulberea (1/4 linguriță) și uleiul de nucă de cocos (1/8 linguriță) pentru a vă face propria paste de dinți. Permiteți turmericului să stea pe dinți timp de aproximativ trei până la cinci minute înainte de clătire.

Folositi-l pentru a calma mâncărimile sau arsurile

Se amestecă într-o cantitate mică turmeric și gel de aloe vera pentru a vă ajuta să vă calmați pielea care ustură sau arsă – datorită proprietăților antiseptice. Acest lucru este util în special în cazul mușcăturilor de insecte, arsurilor solare, iederii otrăvitoare și eczemelor. Aplicați un amestec de turmeric și gel de aloe vera pe arsură și rana dumneavoastră trebuie să se vindece în cel mai scurt timp.

Utilizați-l pentru a trata calcâiele crăpate

Luați trei linguri de turmeric și amestecați-l cu câteva picături de nucă de cocos sau ulei de ricin. Aplicați amestecul la picioarele picioarelor și lăsați-l timp de aproximativ 10 până la 15 minute înainte face o baie. Picioarele dvs. ar trebui să se simtă liniștite și ușurate și cu utilizare continuă, calcâiele dvs. vor deveni mult mai moi.

Iata câteva modalităti naturale de vindecare!

Etichete: curcumă | turmeric


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest