Select Page

7 beneficii sănătoase ale turmericului

by | 28 Nov | Lifestyle

Acasă 9 Lifestyle 9 7 beneficii sănătoase ale turmericului

Turmericul (curcumă) este un condiment puternic care a fost folosit în Asia de mii de ani; nu numai pentru a adăuga aroma in bucătărie, ci și ca plante medicinale. S-a demonstrat că are beneficii majore pentru organism și creier, datorită numeroaselor proprietăți de vindecare pe care le conține, în special conținutul său ridicat de antioxidanți și capacitatea de a lucra ca agent antiinflamator.

Beneficiile de sănătate ale turmericului:

  • Combate inflamația (adică reducerea arsurilor la stomac și a simptomelor de indigestie)
  • Acționează ca un antioxidant
  • Reduce riscul de atac de cord
  • Utila pentru artrita si alte dureri articulare

În afară de adăugarea de praf turmeric în feluri de mâncare, există o mulțime de alte modalități benefice pentru a le folosi în dieta dvs. dar si in viata de zi cu zi. Iată câteva opțiuni:

Condimentati mâncarea

Un mod în care puteți încorpora turmeric în dieta dvs. este să-l adăugați la legume gătite, ouă și feluri de mâncare. Puteți, de asemenea, să-l adăugați la apă clocotită făcând preparate din paste, orez sau supă.

Ceai turmeric

Ceai turmeric

Bea ca ceai

Adăugați aproximativ o linguriță de turmeric la apă clocotită și adăugați miere sau lămâie pentru gust pentru o detoxifiere cu folos. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a o consuma și de a obține cele mai multe beneficii posibile.

Utilizare ca o mască de față

De asemenea, face minuni pentru piele. Pentru o mască facială simplă, adăugați 1/2 linguriță de pulbere de curcumă la orice rețetă de mască de față. Pielea se va simți mai fină, mai moale și va părea mult mai sănătoasă.

Utilizați-l ca gel pentru acnee

Proprietățile sale antiinflamatorii sunt utile pentru pielea predispusă la acnee. Puteți să vă faceți propriul gel mască anti acnee cu turmeric și miere și să-l utilizați ca tratament pe zi.

Utilizați-l pentru a ajuta la albirea dinților

O modalitate de a face acest lucru este să vă umeziti periuța de dinți, să o treceți într-o pulbere de turmeric și să periați ca în mod normal. Alternativ, puteți amesteca pulberea (1/4 linguriță) și uleiul de nucă de cocos (1/8 linguriță) pentru a vă face propria paste de dinți. Permiteți turmericului să stea pe dinți timp de aproximativ trei până la cinci minute înainte de clătire.

Folositi-l pentru a calma mâncărimile sau arsurile

Se amestecă într-o cantitate mică turmeric și gel de aloe vera pentru a vă ajuta să vă calmați pielea care ustură sau arsă – datorită proprietăților antiseptice. Acest lucru este util în special în cazul mușcăturilor de insecte, arsurilor solare, iederii otrăvitoare și eczemelor. Aplicați un amestec de turmeric și gel de aloe vera pe arsură și rana dumneavoastră trebuie să se vindece în cel mai scurt timp.

Utilizați-l pentru a trata calcâiele crăpate

Luați trei linguri de turmeric și amestecați-l cu câteva picături de nucă de cocos sau ulei de ricin. Aplicați amestecul la picioarele picioarelor și lăsați-l timp de aproximativ 10 până la 15 minute înainte face o baie. Picioarele dvs. ar trebui să se simtă liniștite și ușurate și cu utilizare continuă, calcâiele dvs. vor deveni mult mai moi.

Iata câteva modalităti naturale de vindecare!

Etichete: turmeric
lensa.ro
optiplaza.ro

Articole recente

Pin It on Pinterest