Cand este vorba de sanatate e bine sa ceri o a doua parere

18 Jul | Sănătate

Daca te confrunti cu o problema de sanatate serioasa, dar diagnosticul nu te convinge, mai cere o parere. E chiar indicat, mai ales daca afectiunea se numara printre cele in care a doua opinie este necesara.

Operatie pentru varice

Cand te confrunti cu o astfel de recomandare e bine sa consulti cel putin doi specialisti. Motivul? In ultima vreme se recomanda foarte usor interventia chirurgicala pentru a scapa de varice. Iar o parere avizata in plus nu strica niciodata. Poate problema ta se poate trata si altfel, nemaifiind nevoie de operatie. In momentul de fata exista nenumarate solutii probate ce dau rezultate bune precum tratamentele cu laser, injectiile sau anumuite exercitii fizice.

Doctor cu stetoscop

Intrerupere de sarcina provocata

Se intampla de multe ori ca parintii sa decida de comun acord, atunci cand aud ca fetusul prezinta anomalii, sa faca intrerupere de sarcina. Inainte de a lua aceasta decizier, ar fi bine sa va supuneti inca unui test de analize, pe care sa le faceti de aceasta data la un alt labolator si cu un alt medic. Se poate intampla sa descoperi ca, de fapt, primul rezultat ce indica o anomalie severa sa nu fie chiar atat de adevarat si sa fie doar o mica problema care se poate rezolva dupa nastere.

Posibile tumori cerebrale

Tumoarea cerebrala este una dintre problemele de sanatate in care medicii pot da, extrem de usor, un diagnostic gresit. Si asta, deoarece, aproape totul tine de cum se citeste radiografia. Astfel ca, exista posibilitatea ca doi doctori sa nu puna acelasi diagnostic pe aceeasi radiografie. De aceea, in astfel de cazuri, e bine sa “plimbi” radiografia pe la mai multi medici pentru a fi sigura ca nu recurgi la un gen de tratament care, utilizat gresit, ar putea fi fatal. S-a constatat de multe ori ca in loc de tumori a fost vorma doar despre o boala inflamatorie care poate fi tratata cu medicamente.

Operatia de bypass

In orice interventie in care ti se spune ca exista riscul de a face infarct, de a te alege cu vreo infectie sau de a nu te mai trezi din operatie, e recomandat sa mai ceri inca o parere. Si asta nu pentru ca doctorul nu ar sti despre ce vorbeste, ci, deoarece, s-ar putea ca un altul sa gaseasca alte solutii, mult mai favorabile si mai putin riscante pentru organismul tau.

Etichete:


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest