Cum alegi o geacă de puf, ce model ți se potrivește?

16 Oct | Haine

O modalitate excelenta de a te proteja de frig este sa porți o geacă de puf, care are proprietatea de a izola termic foarte bine. Acest lucru se întâmpla pentru ca puful este moale si aerat, creând multe spatii mici unde aerul cald rămâne captiv. Astfel, te poți bucura de confort si căldura in zilele geroase de iarna. Pe site-ul nostru vei găsi o gama variata de geci de puf dama, confecționate din puf de gâscă, rață sau un amestec dintre ele. Toate acestea la preturi accesibile si cu design modern.

Nu te lasă păcălita de vremea frumoasa de afară, pentru ca nu va dura mult pana când temperaturile vor scădea drastic. Acum este momentul ideal sa iți alegi o geacă de puf  potrivita pentru sezonul rece. Indiferent daca ai nevoie de o geacă simpla pentru oraș, sau de una performanta pentru aventuri montane, la noi vei găsi modele de geci dama cu puf care sa te mulțumească.

Cum să alegi o geacă de puf

Dacă vrei să-ți iei o geacă de puf călduroasă, trebuie să știi că nu puful e cel care te încălzește, ci felul în care izolația funcționează. Adică, cum ține aerul între stratul de dedesubt și cel de deasupra al materialului din care e făcută geaca. Acest aer prins e cel care te izolează bine, opunându-se pierderii căldurii corpului în funcție de cum e vremea.

Materialul stratului de deasupra al gecii va limita scurgerea aerului cald, asigurându-ți astfel un confort termic cât mai mare, oricât de frig ar fi afară.

Geaca de puf cea mai călduroasă va fi mereu cea care îți acoperă cât mai mult corpul și are niște secțiuni cusute mai groase și mai dense, umplute cu puf. Asta e potrivită pentru cei care vor să se aventureze pe munte. Dar sunt și geci de puf pentru femei mai ușoare și mai accesibile, care sunt perfecte pentru ținute de zi cu zi, cum ar fi ieșitul în oraș, la serviciu, plimbări în natură etc.

Fiind la modă, le poți combina ușor și le poți accesoriza, fie cu blugi strâmți sau blugi largi, iar la picioare poți purta bocanci, cizme impermeabile din cauciuc sau ghete îmblănite din piele naturală.

Geacă de puf scurtă

geacă de puf scurtă Guess

Geacă de puf scurtă bej Guess  –  vezi preț

Tommy Jeans geaca de puf

Geacă de puf roșie Tommy Jeans – vezi preț

Calvin Klein Jeans geaca de puf de rață

Calvin Klein Jeans geaca de puf de rață –  vezi preț

Tiffi geacă de puf scurtă – vezi preț

Tommy Jeans geacă de puf de rață

Tommy Jeans geacă de puf de rață –  vezi preț

Geaca de puf lungă

Tommy Hilfiger geaca de puf

Tommy Hilfiger geacă de puf și pene de rață roșie – vezi preț

Marc OPolo geacă de puf lungă verde turcoaz

Marc O’Polo geacă de puf lungă verde turcoaz –  vezi preț

Tommy Hilfiger geacă de puf lungă bej

Tommy Hilfiger geacă de puf lungă bej –  vezi preț

Tommy Hilfiger geacă de puf lungă neagră

Tommy Hilfiger geacă de puf lungă neagră – vezi preț

Guess geaca de puf lunga bej cu curea

Guess geaca de puf lunga bej cu curea –  vezi preț

Columbia geaca de puf lunga cu gluga – vezi preț

Criterii pentru o geaca de puf bună

Proporția puf-pene

Combinație de puf și pene – multe dintre gecile de puf pentru doamne pe care le găsești iarna au un procent diferit de pene amestecate cu puf. Nu e bine să crezi că o geacă de puf e la fel cu una de pene, pentru că nu e așa. Puful, de exemplu, e mai mic și mai ușor și are o capacitate mai mare de a reține căldura, așa că îți va oferi un confort termic mai bun decât o geacă cu pene.

Dacă ai grijă de geacă cum trebuie, o să reziste mai mult la uzură. Totuși, penele nu sunt chiar inutile, pentru că ele dau gecii un aspect mai pufos, dar dezavantajul e că gecile cu pene sunt mai grele și mai rigide și se strâng mai ușor. Poți să vezi și articolul cu modele de paltoane elegante și poate găsești unul care ți se potrivește stilului tău unic.

O geacă cu puf de gâscă costă mai mult și e mai bună decât una cu puf de rață, care e mai aspru. De obicei, producătorii pun puful cu penele ca să poată vinde produsele lor la un preț mai mic.

Uită-te pe eticheta gecii, unde afli detalii despre procentul de amestec și o să vezi repede dacă modelul ales merită sau nu prețul. Acesta e scris sub forma cifrelor 80/20, 40/60 etc, iar primul număr înseamnă cantitatea de puf, iar al doilea cantitatea de pene. Pentru o calitate cât mai bună a gecii, e bine să alegi un model care are primul număr cât mai mare.

Puterea de umplere a pufului

Dacă vrei să-ți cumperi geci de iarnă cu puf, trebuie să te uiți bine la calitatea pufului din care sunt făcute. Un indicator important este puterea de umplere (sau “Fill power”), care arată cât de mult se poate dilata puful în funcție de cât puf există. Cele mai multe geci au o putere de umplere între 450 și 950, în funcție de destinația lor. Gecile cu 450 sunt bune pentru activități obișnuite (sau chiar sportive, în anumite situații), iar cele cu 950 sunt mai rare și mai costisitoare, fiind potrivite pentru activități montane.

Materialul exterior al gecii de puf

Jacheta trebuie să aibă o țesătură bună, care să izoleze bine puful și să nu-l lase să se ude. Puful se strică dacă se udă și nu mai ține de cald, așa că materialul care îl acoperă trebuie să fie rezistent la apă, dar și să lase pielea să respire ca să nu transpiri prea mult.

De obicei, gecile de puf pentru femei sunt făcute din nylon sau poliester, dar nu toate au tratament anti-umezeală, deci trebuie să fii atentă când cumperi una. Dacă știi că plouă mult, poți să iei o geacă de puf ușoară și să pui peste ea o pelerină de ploaie și ești gata.

Ce model se potrivește și când?

În funcție de ce planuri ai, trebuie să alegi geci de puf potrivite pentru iarnă. De exemplu, dacă ieși prin oraș, mergi în vacanțe scurte gen city-break, la serviciu etc, ar fi bine să porți geci de puf lungi.

Dacă vrei să te plimbi pe munte și să ai libertate de mișcare, îți sugerez să optezi pentru geci scurte de puf. Unele accesorii utile la gecile de puf sunt două buzunare călduroase unde îți poți încălzi mâinile, gluga care îți ține capul la adăpost de frig sau manșetele și tivul cu șnur care nu lasă căldura să scape.

Se poate spăla în mașina de spălat?

Da, poți să speli gecile de puf pentru femei în mașina de spălat dacă urmezi exact instrucțiunile de pe etichetă. Îți recomand să folosești un detergent special pentru geci de iarnă și să nu încarci prea mult mașina de spălat.

E călduroasă o geacă de puf pentru femei?

Gecile cu umplutură de puf nu numai că sunt foarte frumoase, mai ales cele din colecțiile noi, dar și te protejează bine de frig, vânt și umezeală. Gecile de iarnă sunt bine izolate, rezistente la apă și cel mai important avantaj al lor este că sunt foarte călduroase.”

Cât de rezistente sunt aceste geci la uzură?

Răspunsul depinde de mai mulți factori, cum ar fi calitatea materialului, tipul de puf folosit, modul de întreținere și stilul de viață al purtătorului. În general, gecile de puf pot rezista câțiva ani dacă sunt îngrijite corespunzător și dacă nu sunt supuse unor solicitări mecanice excesive. Pentru a prelungi durata de viață a gecilor de puf, se recomandă să le spălați rar, să le uscați bine și să le depozitați în saci de pânză sau în spații aerisite.

Este indicat să cumperi o geacă de puf?

O geacă de puf este o alegere potrivită pentru iarna, deoarece oferă izolare termică și confort. Puful este un material natural, ușor și respirabil, care împiedică pierderea căldurii corpului. O geaca de puf poate fi combinată cu alte articole vestimentare, cum ar fi pulovere, fulare sau mănuși, pentru a crea un outfit călduros și elegant.

În plus, o geaca de puf este rezistentă la apă și la vânt, ceea ce o face ideală pentru zilele reci și umede. Prin urmare, este indicat să cumperi o geaca de puf dacă vrei să te protejezi de frig și să te simți confortabil.

Ce preț are o geacă de puf?

Prețul unei geci de puf depinde de mai mulți factori, cum ar fi materialul, calitatea, mărimea, designul și brandul. În general, o geaca de puf poate costa între 300 și 1000 de lei, în funcție de aceste criterii. Pentru a alege o geaca de puf potrivită pentru nevoile și bugetul tău, este recomandat să compari ofertele de pe diferite site-uri sau magazine online și să citești recenziile clienților.

Etichete: geacă | geci | geci iarnă


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest