Cum faci acasa tablete de curatare si ingrijire dentara

29 Nov | Lifestyle

O clătire cu zero chimicale dar cu uleiuri esențiale este exact ceea ce are nevoie gura dumneavoastră.

Cine nu vrea să-și înceapă ziua cu senzația de gură curată? Traseul obișnuit este periaj, ața, apa de gură și gata, gura curată … dar e asa? Răspunsul scurt este nu, și am o alternativă mai sănătoasă – dar mai întâi, cateva informatii despre apă de gură.

Surprizele din apa de gura

La fel de mult cum îmi place și periajul și folosirea aței dentare, apa de gura imi este si mai draga. Se foloseste rapid, curata bine dintii si gustul dureaza mult. Partea neplacuta e ca vine cu o listă de produse chimice, de la alcool la conservanți până la culori artificiale. Nu credeai că culoarea albastru neon din sticlă era naturală, nu-i așa?

Scanați eticheta și veți vedea ce vreau să spun: benzoat de sodiu, gluconat de clorhexidină, triclosin, dioxid de clor, parabeni, formaldehidă. Unele dintre aceste ingrediente pot elimina producția de saliva și pH-ul natural al gurii, unele au fost legate de tulburări hormonale și de cancer, iar unele nu au fost încă testate pentru efectele lor pe termen lung.

Iar, produsele chiar “naturale” pot veni cu ingrediente discutabile si etichete de pret grele de zeci de lei. Nu, mulțumesc. Nu ca voi bate meritele clatirii orale – este dovedit a ajuta la combaterea placii si a gingivitei, ca sa nu mai vorbim de respiratia proaspata – dar trebuie sa existe un mod mai bun .

Uleiuri esențiale

Șansele sunt să știți deja că uleiurile esențiale de menta pot improspata respirația, dar știți că acele mini-flacoane de energie concentrată a plantelor au, de asemenea, beneficii antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare și antimicrobiene? Cu alte cuvinte, ele pot ucide bacteriile care cauzează placă și pot să-i trata gingiile – iar știința le da dreptate.

Busuiocul si-a dovedit avantajele anti-placă, cimbrul este un antiseptic puternic care conține timol pentru a reduce placa și gingivita, arborele de ceai poate preveni inflamația gingiei, cuisoarele au rol antibacterian și calmeaza durerile de gingii, lemongrass reduce placa și trateaza bolile gingiilor, scorțișoara poate stimula saliva și poate combate bacteriile care cauzează cariile – și nici măcar nu am inclus odorizante pentru respirație, cum ar fi menta și wintergreen.

Dar, înainte de a adăuga uleiuri esențiale în apă și de a le învârti în gură, știți asta: uleiul și apa nu se amestecă. “Scuturarea nu va dilua uleiurile esentiale, ci doar le va dispersa”, avertizeaza Daniela Turley, medic de plante medicinale din New York City – “si ai putea sa-ti arzi gura”.

Un vehicul mai bun pentru uleiurile esențiale orale: Uleiul de cocos. Dar nu poți face doar gargara pentru 30 de secunde și scuipa ca apa de gura, este mai mult un exercitiu de 15-20 de minute, dar beneficiile sunt super. Încărcat cu acid lauric, un puternic antiinflamator și antimicrobian dovedit, arată că doar amestecand uleiul de nucă de cocos în gura poate reduce gingivita indusă de placă și bacteriile care cauzează cacarii.

Adăugarea de uleiuri esențiale la uleiul de cocos este un beneficiu care îmbunătățește rolul deja dovedit al uleiului de nucă de cocos, pune acele uleiuri esențiale la treaba si lasă gura proaspătă. Deci…

Cum faci acasa tablete de curatare si ingrijire dentara

Am gasit o modalitate de a face tablete individuale de ulei de cocos pentru a le folosi mai usor.
Pentru 30-32 comprimate individuale:

Ingrediente:

1 cană ulei de cocos organic
16 picături de ulei esențial benefice pentru dinti (busuioc, lemongrass, cimbru, arbore de ceai, cuisoare)
16 picături de ulei esențial de împrospătare a respirației (menta sau scorțișoară)
Forme de silicon de dimensiune mica, ca pentru bomboane.

Ulei de cocos

Ulei de cocos

Uleiul de cocos dar si multe alte ingrediente naturale pentru retete cosmetice gasiti la elemental.ro. Uleiul de cocos bio virgin, din imagine are 100 ml si costa 9,20 lei.

Instrucțiuni

1. Se topește ușor o ceașcă de ulei de nucă de cocos (pe baie de abur).

2. Scoateți uleiul de nucă de cocos de la  căldură. Adăugați cele 2 tipuri de 16 picături de ulei esențial și se amestecă. (combinatie ce imi place: Lemongrass + Menta, Cuișoare + Scorțișoară, Ceai + Spearmint, Cimbru + Wintergreen.)

3. Turnați 1 lingură de amestec de ulei de nucă de cocos în secțiunile individuale din tavă de silicon. Se răcește în frigider cu cel puțin 30 de minute până se fixează. Depozitați-le în matrita de silicon în frigider sau scoateți-le și depozitați-le într-un borcan de sticlă în frigider. Cel mai bine de folosit este dimineața pe stomacul gol.

Cum să utilizați tablete de gură

Puneți una în gură. Sunt solide, astfel încât poate fi necesar să mestecați puțin pentru a începe procesul de topire, dar se va transforma în lichid. Învârtiți-o în gură timp de 15-20 de minute, răsuciți-o și tracând-o printre dinți. Scuipati-o în gunoi (uleiul de nucă de cocos se poate îngroșa în tevi, așa că nu o scuipa in chiuvetă), clătește-ți gura și savurează senzația de gură curată. Ahhh!

Etichete: ulei de cocos


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest