Cum păstrăm produsele în frigider

25 Apr | Casă

În fiecare an există perioade în care frigiderele noastre sunt pline de produse. Din păcate, multe dintre ele sunt aruncate, ceea ce se datorează și depozitării insuficiente din bucatarie. Deci, cum o faci corect?

Frigiderul nu are aceeași temperatură peste tot. Diferențele sunt doar câteva grade, dar acest lucru este important pentru produsele alimentare. Unii dintre ei tolerează răceală moderată, în timp ce alții au nevoie de ceva mai mult.

Aranjarea produselor pe rafturi

Temperatura pe raftul superior al frigiderului este cea mai mare. Acesta este cel mai bun loc pentru produsele care au o lungă durată de expirare. Ar trebui să fie aranjate cu gem, conserve și sosuri. Merită să păstrăm aici prăjituri. Înainte de a le pune în frigider, nu uitați să le împachetați bine cu folie de alimente.

Mai jos se pun produse lactate, inclusiv iaurt, kefir și brânză. Temperatura din această parte este de aproximativ 5 ° C. La unele dispozitive există un raft special pentru băuturi în acest loc. Se recomandă păstrarea laptelui aici.

Rafturile inferioare reprezintă un loc perfect pentru cârnați și salamuri, dar și pentru un vas de supă sau de carne. Carnea brută trebuie păstrată la cea mai mică temperatură posibilă. Un loc bun va fi ultimul raft în frigider, unde este cel mai rece. Desigur, trebuie să-i protejați de picături (acest lucru este deosebit de important atunci când le dezghețăm).

Majoritatea dispozitivelor de răcire au sertare speciale pentru depozitarea legumelor și fructelor. Ele au umiditate ridicată și temperatură ridicată (aproximativ 10 ° C). În astfel de condiții, salata, castravetii, zmeura, afinele și chiar morcovii și varza vor rămâne proaspete pentru o lungă perioadă de timp.

Alimentele pot fi, de asemenea, plasate pe ușa frigiderului. De obicei, aici sunt câteva rafturi. Acesta este un loc pentru produsele care necesită refrigerare numai, cum ar fi ulei, ciocolată, băuturi, ouă.

Cum se păstrează produsele alimentare?

Nu numai distribuția de produse în frigider contează. Este foarte important în ceea ce păstrăm mâncarea. Dacă îl cumpărăm în ambalaje din plastic, iar acest lucru se întâmplă cel mai adesea, ar trebui eliminat cât mai curând posibil și produsele plasate într-un container special. Cea mai economică idee pare să fie achiziționarea unui întreg set de caserole cu capac etans, de exemplu. Vom plăti cateza zeci de lei pentru 8-12 cutii de diferite dimensiuni (de la 0,2 la 1,6 l). Setul include capace, chiar si tacâmuri și o tavă, facilitând pregătirea hranei pentru muncă sau școală. Cutiile pot fi spălate în mașina de spălat vase și încălzite în cuptorul cu microunde.

Produsele Tupperware sunt de încredere de ani de zile (prețurile variază de la 30 la 100 lei, în funcție de dimensiunea acestora). Datorită acestora, mâncarea rămâne proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp și nu absoarbe alte mirosuri.

Containerele din sticlă sunt puțin mai scumpe. Ele sunt realizate din sticlă borosilicată durabilă, prin urmare sunt rezistente la temperaturi diferite. Puteți îngheța, coace și încălzi mesele în cuptorul cu microunde.

Cum să aveți grijă de curățenia frigiderului?

Pentru ca mâncarea să fie proaspătă și să nu se deterioreze, trebuie să ne ocupăm în mod regulat de curățenia frigiderului. Putem ajuta cu un lichid special, cu cat mai putine chimicale sau deloc daca se poate. Rezultatele bune sunt, de asemenea, realizate prin spălarea frigiderului cu apă și oțet. Ștergeți nu numai rafturile, ci și garniturile. Cel mai bine este să o faceți o dată pe săptămână.

Frigiderul este un dispozitiv indispensabil în casa tuturor. Pentru a-si îndeplini funcția, hai să ne ocupăm de el și să păstrăm în mod corespunzător produsele alimentare. Acest lucru va reduce cantitatea de alimente pierdute.Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest