Este un brad artificial de Crăciun mai ecologic decât unul real?

7 Dec | Casă

Este-un-brad-artificial-de-Crăciun-mai-ecologic-decât-unul-real

Este-un-brad-artificial-de-Crăciun-mai-ecologic-decât-unul-real

Este un brad artificial de Crăciun mai ecologic decât unul real? Dacă optați pentru un brad natural de Crăciun in locul unuia artificial s-ar putea sa va razganditi.

Potrivit American Christmas Tree Association, care efectuează o anchetă anuală în colaborare cu Neilson, 81% din pomii de Crăciun americani decorați în 2016 au fost artificiali. (Studiul constată, de asemenea, că gospodăriile cu brazi arificiali au mai multe șanse de a decora brazi în număr mai mare). Dar exceptand popularitatea, pomii artificiali sunt într-adevăr cea mai bună opțiune? Sigur că nu lasa ace și puteți folosi același pom timp de un deceniu sau mai mult, dar sunt și din plastic. Arborii adevărați, pe de altă parte, sunt o resursă regenerabilă, dar cultivatorii ii obtin deseori cu pesticide toxice. Ce trebuie să facă un cumpărător de brazi eco-conștient? Aici avem avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Brazii de Craciun naturali

Pro: Foarte putini pomi de Crăciun vin din păduri. Practic, aproape toti sunt cultivati în ferme, iar aceste ferme sunt situate în toate regiunile, făcând ușor pomii de Crăciun sa fie locali. Cumpărarea copacilor adevărați îi ajută pe fermierii locali mici și, la sfârșitul sezonului de vacanță, pomii pot fi taiati si tocati și utilizați pentru a alimenta plante sau pentru alte scopuri ecologice. În Louisiana, grupurile de conservare utilizează pomii de Crăciun rămasi pentru a susține zonele umede de coastă care au fost erodate de uragane, iar în Illinois, ei sunt folositi pentru a oferi habitate de cuibărit pentru vietuitoare. De asemenea pot fi facuti lemn de foc. Utilizari se gasesc, nu e o problema in sine.

Contra: Acei brazi adevărați au probleme cu dăunătorii și de obicei sunt cultivati cu pesticide care sunt toxice pentru fauna sălbatică și, în unele cazuri, pentru oameni. Agenția pentru Protecția Mediului a interzis utilizarea în interior a unora dintre pesticidele folosite pe pomul de Crăciun  care pot provoca leziuni ale sistemului nervos uman. (Din fericire, există mai mulți cultivatori de pom de Crăciun folosind tehnici integrate de gestionare a dăunătorilor și abordări organice.)

Brazi de Craciun artificiali

Pro: Sunt ieftini, reutilizabili și nu scapă niciodată acele de-a lungul covorului tău. De asemenea, acestia sunt mai puțin susceptibili de a se răsturna datorită unui trunchi butucanos care nu se potrivește destul de mult în suportul copacului.

Contra: Totul vine cu un cost pentru mediul înconjurător. Brazii artificiali sunt fabricați din clorura de polivinil plastic (PVC), iar dioxina chimică toxică este eliberată în timpul producției de PVC. (Apropo, în caz de incendiu, arborele va arde și va emite dioxină.) PVC conține dedurizatori din material plastic care distrug hormonii numiți ftalați. Și mulți brazi s-au dovedit a fi contaminați cu plumb. De fapt, mulți dintre ei vin cu o etichetă de avertizare care vă sfătuiește să vă spălați mâinile după manipularea acestora pentru a preveni ingerarea metalului care dăunează creierului. Suna asta ca ceva ce vrei în camera ta de zi? Și copacul de plastic nu poate fi reciclat dacă decideți să-l aruncati pentru un model mai nou. În cele din urmă, va termina într-un depozit de deșeuri și va rămâne acolo pentru totdeauna.

Deci, ce ar trebui să alegem?

Brazii adevărați câștigă. De ce să vă poluați Crăciunul cu materiale plastice toxice și metale grele periculoase? Durabilitatea și comoditatea copacilor de Crăciun artificiali îi pot face mai atrăgători decât alternativa de a cumpăra un pom nou în fiecare an, dar în cele din urmă va ajunge într-un depozit de deșeuri la sfârșitul vieții sale. (În contrast, sunt șase moduri de a vă recicla adevăratul pom de Crăciun.)

Deși este adevărat că pomii reali pot polua căile navigabile cu pesticide, cantitatea de pesticide utilizate în ferme a scăzut substanțial, potrivit studiilor realizate.  Fermierii se bazează mai mult pe tehnici integrate de combatere a dăunătorilor pentru a reduce insectele și buruienile nedorite din motive de sănătate și de mediu. Dacă puteți găsi o fermă  care utilizează metode organice, bineînțeles ca ar fi ideal, iar utilizarea pesticidelor chimice nu este o problemă.

În plus, hai să spunem adevarul: pur și simplu nu poți să bați mirosul unui copac adevărat!

Etichete: ecologie


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest