Începe școala! Cum transformi camera preșcolarului în camera elevului?

8 Sep | Casă

Deja în septembrie, preșcolarul va deveni elev, începând o altă etapă a vieții. Această schimbare ar trebui să se vadă și în camera elevului de-acum, care va trebui să îndeplinească noi funcții.

Trecerea de la grădiniță la școală este un mare eveniment în viața fiecărui copil. Această schimbare ar trebui să se reflecte în amenajarea camerei tânărului elev. Acum, lângă locul de joacă, ar trebui să existe și un loc pentru învățare. De asemenea, ar trebui rezervat spațiu pentru manuale și materiale didactice.

Mersul la școală este, de asemenea, un moment bun pentru a abandona estetica copilărească în favoarea uneia puțin mai tinerești.

Cum să aranjezi camera unui elev – câteva reguli

Intrarea în clasa întâi este un moment bun pentru a rearanja complet camera copilului. Probabil că multe haine s-au adăugat deja  iar garderoba nu se mai potrivește tuturor. Prin urmare, merită să vă uitați la noua cameră a elevului în mod cuprinzător – adăugarea unui birou nu este de obicei suficientă, ci necesită și schimabarea dulapului de haine.

Atunci când aranjați o cameră pentru un elev de clasa întâi, este mai bine să renunțați la alegerea unei teme specifice. În această perioadă, gustul copiilor se schimbă rapid. Prin urmare, este mai bine să alegeți un aranjament neutru care poate fi ușor modificat în viitor.

Merită să includeți copilul în procesul de amenajare a camerei sale. Nu toate soluțiile ar trebui să i se impună. Preferințele și interesele de culoare ale tânărului student ar trebui luate în considerare în cadrul proiectului.

Ce mobilă ar trebui să fie în camera elevului?

În camera primului elev ar trebui să găsim patru zone: odihnă, educație, distracție și garderobă. Dacă dulapul existent nu mai este suficient de spațios, merită înlocuit cu unul mai mare, de exemplu unul de colț, care este o alegere bună pentru camerele de obicei mici pentru copii. Alternativ, dulapul poate fi completat cu o comodă cu  sertare, care ar trebui să rezolve problema pentru ceva timp.

Elementul cheie în amenajarea camerei elevului este biroul care delimitează zona de învățare. Aceasta este, de obicei, o piesă nouă de mobilier pentru un elev de clasa întâi. Pentru a evita înlocuirea acestuia în fiecare an, pe măsură ce copilul crește, este mai bine să alegeți un model cu o înălțime reglabilă a mesei. Același lucru este valabil și pentru scaun – ar trebui să aibă o înălțime reglabilă a șezutului, înclinarea spătarului și, eventual, înălțimea cotierelor.

În camera unui elev mic, o piesă de mobilier multifuncțională va funcționa mai bine decât o masă independentă. Un exemplu de astfel de soluție este un pat supraetajat cu un birou plasat sub saltea. Acesta permite utilizarea optimă a spațiului disponibil. Trebuie să aveți grijă să iluminați corect spațiul de lucru. O lampă de birou cu un braț mobil și un abajur este cea mai bună alegere.

În zilele noastre, elevii efectuează multe sarcini pe computere. Prin urmare, merită să echipați biroul cu un suport adecvat pentru un computer sau monitor. Datorită acestui fapt, ecranul va fi la înălțimea optimă, ceea ce conduce la menținerea pozițiri potrivite atunci când cel mic lucrează pe computer.

Accesorii și decorațiuni pentru camera elevului

La fel de importante ca mobilierul sunt accesoriile și decorațiunile din camera elevului. Ei ar trebui să construiască un aranjament, să ajute copilul să învețe și să-și exprime interesele. Prin urmare, în alegerea lor merită inclus în mod activ viitorul elev.

Când un copil merge la clasa întâi, el încă mai caută cu nerăbdare jucării. Prin urmare, să avem grijă de locul pentru eel. Veți avea nevoie de cutii de depozitare pentru jocuri și jucării, rafturi pentru cărți, sertare pentru rechizite școlare sau un organizator de birou.

Toate aceste lucruri vă vor ajuta să vă păstrați biroul ordonat și în jurul acestuia. Merită, de asemenea, să introduceți o placă de plută sau o tablă magnetică în cameră. Elevul va putea să-și fixeze temele pe el sau să-și creeze propriul panou de inspirație.

În ceea ce privește decorarea, proaspătul elevar trebui să aibă ultimul cuvânt. Cu toate acestea, merită să-i oferim câteva soluții pe care le vom considera cele mai bune într-un spațiu dat. Este deosebit de bine să luați în considerare autocolantele de perete, care oferă o modalitate simplă de a decora pereții din cameră. Ele se găsesc într-o mulțime de teme, de la personaje de film la teme din natură.

Pat etajat cu birou

Pat etajat cu birou

Pat etajat cu birou

Vezi detalii și prețuri  ►

Set birou cu scaun și lampă, reglabil

Masa de birou din pal si metal

Set birou cu scaun, reglabil pe înalțime

Panou multifunctional cu Memo Board si US

Vezi detalii și prețuri  ►

Raft din pal pentru manuale, cărți și rechizite

Lada de depozitare pentru haine și jucării

Cabinet din pal cu 2 sertare si 2 usi

Cabinet din pal cu 2 sertare si 1 usa

Vezi detalii și prețuri  ►

Scaun birou reglabil

Memo board Superman

Organizator de perete

Bibliotecă suspendată

Lampă birou copii

Lampă birou

Vezi detalii și prețuri  ►

Etichete: camere copii


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest