O prezentare detaliată a agriculturii ecologice și beneficiile pe care le oferă

14 Dec | Sănătate

Înainte când cineva spune că mănâncă doar alimente “organice”, oamenii îi etichetau, de obicei, ca ciudați obsedati de sănătate, vegani sau snobi bogați. Din fericire, iluminarea a fost ceva ce majoritatea publicului a experimentat atunci când vine vorba de chestiuni organice.

Mâncarea organica sau ecologică este doar opțiunea mai sănătoasă, punct. Deci, dacă sunteți un ciudat de sănătate sau un alimentar alimentar, un vegan sau un carnivor, un snob bogat sau un snob-on-a-buget, oricine și toată lumea poate beneficia de o dieta care include mai multe alimente organice. Și asta este datorită inovațiilor incredibile și dezvoltării agriculturii ecologice.

Ce este agricultura ecologică?

Agricultura ecologică folosește metodele tradiționale de cultivare și le combină cu tehnologia modernă, folosind în același timp mediul natural pentru a spori productivitatea agricolă. Cu alte cuvinte, este vechea școală agricolă cu tehnici noi de școală care nu implică decât toate elementele naturale.

Spre deosebire de metodele tradiționale de agricultură de astăzi, agricultura ecologică nu utilizează pesticide sintetice sau îngrășăminte chimice pe culturile și plantele lor, care la rândul lor produc produse mai naturale.

Ei preferă de asemenea policultura, care este practica de a planta mai multe tipuri de culturi în același pământ. Acest lucru va încuraja formarea naturală a microorganismelor din sol și o varietate de insecte benefice care este de fapt favorabilă producerii de culturi sănătoase.

Unele dintre metodele utilizate în agricultura ecologică includ rotația culturilor, utilizarea legumelor pentru sol bogat în azot, controlul biologic al dăunătorilor, gunoi de grajd verde și utilizarea de bicarbonat de potasiu și mulci pentru a preveni și a ucide buruienile și bolile. Acest tip de metodă de cultivare implică răbdare, o atenție deosebită pentru detalii și precizie în execuție, care are ca rezultat produse culinare strălucitoare, bogate în substanțe nutritive și cu fructe și legume naturale delicioase.

Beneficiile agriculturii ecologice

Există multe beneficii pentru agricultura ecologică, dintre care unele includ următoarele:

  • Metodele de agricultură ecologică ajută la reducerea nivelurilor toxice prin menținerea substanțelor chimice din apă, aer, sol și, cel mai important, corpurile noastre.
  • Reduce drastic poluarea care ar putea să se răspândească în afara comunităților agricole și a terenurilor.
  • Această metodă de agricultură utilizează mai puțină energie și apă.
  • Nu există nicio îndoială că, atunci când produsul dvs. este rezultatul agriculturii ecologice, acesta are doar gust mai proaspăt, mai natural și mai bun decât cele provenite din metodele tradiționale de agricultură.
  • Cercetătorii au descoperit că fermierii convenționali care convertesc la agricultura ecologică pot reduce, de fapt, costurile de producție de până la 25%.
  • Beneficiile de sănătate ale consumului de fructe și legume organice sunt uluitoare și sunt opțiunea mai sănătoasă și mai sigură.
  • Ajută la susținerea și conservarea ecosistemului nostru natural.
  • Prin achiziționarea alimentelor ecologice vă ajută să sprijiniți familiile agricole care își dedică viața pentru a ne produce produse naturale, de înaltă calitate și sănătoase.
  • Agricultura ecologică duce la un sol mai sănătos, la produse sănătoase, la șeptel mai sănătos, la oameni sănătoși și la un mediu mai sănătos.

După cum puteți vedea, agricultura ecologică are un efect oarecum fluture asupra întregii noastre existențe. Nu este numai bun pentru noi ca și consumatori și pentru agricultori ca producători, dar poate crea un mediu mai natural și sănătos pentru viitoarele generații viitoare.

Locuiesti intr-o ferma ecologica? Ați vizitat o fermă ecologică? Preferați produse de la o fermă ecologică?Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest