Prezenta pesticidelor, motiv pentru a cumpara produse ecologice

7 May | Sănătate

Dacă sunteți încă în dubiu si nu sunteti hotarat sa treceti la alimente ecologice, urmatorul lucru vă poate ajuta să vă hotărâți: pesticidele pulverizate pe produsele convenționale nu trebuie neapărat să rămână doar pe coajă, in exterior – s-ar putea să se scurgă de fapt în țesutul fructelor și legumelor.

Din păcate, lucrurile rele nu sunt atât de ușor de spălat în cele din urmă – dar afectează totul în coșul tău. Lili He, profesor asistent de stiinta alimentelor de la Universitatea din Massachusetts Amherst, a declarat pentru The New York Times ca alimentele ca pepenele si  avocado – sunt eficiente in apararea in fata pesticidelor dataorit.a cojii foarte groase si dure.

În timp ce puteți să vă curățați merele și castraveții de tot ce doriți, s-ar putea să nu fie nimic dacă sunt deja încărcați cu pesticide; s-au găsit insa metode de spălare și curățare puternice (chiar și cu o soluție de bicarbonat de sodiu!) care fac o diferență enormă, în special pentru că reziduurile de pesticide pătrund atât de adânc în coaja – ca și în carnea fructelor și legumelor. Iată de ce ar trebui să vă spălați produsul cu bicarbonat de sodiu, spre deosebire de apă.

Deci, în timp ce produsele ecologice ar putea fi puțin mai scumpe, atunci când vine vorba de sanatatea ta, produsele la câțiva lei în plus la magazinul alimentar ar putea merita.

Indiferent dacă cumparati fructe și legume de pe piața agricolă sau din magazinul alimentar, majoritatea oamenilor știu că, în general, se recomandă să le speli foarte bine înainte de a le mânca. Dar, potrivit acestui nou studiu, clătirea lor în apa de la robinet nu este de ajuns. Dupa spalare se recomanda clatirea intr-o apa cu bicarbonat de sodiu (2-3 linguri la litrul de apa).

Cercetătorii au efectuat un test de comparare a apei de robinet, a bicarbonatului de sodiu și a unei soluții de înălbire – ceea ce multe companii alimentare folosesc pentru a-și prespăla produsele – și bicarbonatul a făcut cea mai bună treabă de spălare a pesticidelor. Nu uitati sa spalati s i fructele cu coaja groasa, gen citrice, chiar daca o indepartati.

Etichete:


Articole recentePin It on Pinterest