Transformarea bucătăriei cu dulapuri albe

25 Apr | Casă

Planificati modificarea bucatariei? De ce sa nu incercati o transformare in care sa folositi mobilier de bucatarie alb? Va puteti gandi la o mobilare complet alba sau la ca daugare de culoare pentru un efect funky. Cititi mai jos pentru a gasi mai multe idei.

Cand remodelati bucataria sau doar o modernizati, primul lucru la care te gandesti este mobila de bucatarie. Acestea sunt o parte foarte importanta a bucatariei.

Acestea sunt de obicei plasate langa perete, pe pardoseala si, de asemenea, agatate pe pereti. Pentru incapaerile mai mari se folosesc si asa numitele dulapuri insule, cu blat de lucru si spatii de depozitare dedesubt, asezate in mijlocul camerei, la distante egale de aragz, chiuveta si frigider.

In timp ce peretii sunt abia vizibili, cabinetele joaca un rol principal in aspectul bucatariei dumneavoastra. Daca sunteti dornic de o planificare ieftina bucatariei, puteti lucra in principal pe dulapuri ledumneavoastra si apoi sa adaugati alte elemente completand aspectul.

De ce dulapuri albe de bucatarie?

Cu alb, puteti da bucatariei dumneavoastra un aspect spatios. Cu intretinerea corespunzatoare, albul face zona dumneavoastra de gatit sa arate mai curata. Puteti adauga culoarea dorita pe backsplash, faianta dintre dulapuri. Chiar si podelele, din gresie sau lemn, pot fi pete de culoare care sa accentueze stilul bucatariei.

Trebuie sa stabiliti de la inceput daca alegeti culori puternice, in contrast cu albul sau daca alegeti tot culori potolite cu care sa creati un spatiu zen. De asemenea, puteti adauga unele culori ostentative si converti bucataria in spatiu funky. Sau doar folositi accente simple pentru a da un aspect calm. Aveti o multime de optiuni in alegerea mobilei, cum ar fi alb laminate, MDF lucios sau pur si simplu lemn vopsit alb. Acestea din urma sunt cele mai indicate pentru ca ofera posibilitatea schimbarii culorii oricand vreti. Usile pot avea suprafata plana, simpla sau pot avea panouri decorative, ce confera o nota eleganta. Exista diferite modele de panouri cum ar fi patrate sau arcuite.

Adaugarea de culori

Aveti deja dulapuri albe? Puteti completa cu o culoare preferata la blatul de bucatarie. Asigurati-va ca utilizati acelasi blat de bucatarie si la insula, de asemenea. Culoarea gresei si faiantei trebuie sa fie in aceeasi nota sau complementara blatului. Iar daca una este foarte puternica, atunci cealalta trebuie sa fie o nuanta mai stinsa. Mai ales daca bucataria este mica, alegi modele simple, in tonuri neutre daca se poate (bjuri, gri sters, culori naturale in general). Simplu arata elegant intotdeauna.

Si pentru ca dulapurile sunt albe, va puteti permite acum sa vopsiti peretii cu o culoare diferita. Puteti incerca ombinatii ca alb si gri, alb si cer albastru, alb si galben pal luminos pentru in interior clasic, cald. Combinatii ca alb si rosu, alb si brun, alb si violet, alb si negru, alb si albastru aqua se potrivesc pentru spatii moderne, tineresti.

Adaugarea de accesorii

Manerele sunt mici accesorii dar foarte importante, prin urmare, se aleg cu grija. Daca aveti o bucatarie complet alba, alegeti manere si butoni de culoare bronz, cupru sau auriu antichizat. Modelele pot fi lucrate eleborat, elegante. Adaugarea unei vaze cu flori frumos colorate pot completa instantaneu aspectul alb. Puteti pastra masa in alb, cu un top de sticla maro. Spatarele scaunelor pot contribui si ele la combinarea culorilor. Puteti folosi si huse textile daca doriti schimbarea culorii.

Lampile pot juca un rol important, pot fi albe dar si colorate sau cu aspect metalic. Le veti alege la sfarsit, dupa ce stabiliti culoarea mobilei si a peretilor (vopsea, faianta), podelei.

Puteti avea cateva usi de sticla pentru dulapuri si in interiorul lor vesela colorata. Alegeti electrocasnicele albe complet dar daca doriti pata de culoare, puteti opta pentru un frigider retro, colorat.

Puteti avea un aspect elegant pentru bucatarie cu dulapurile albe. Puteti obtine si spatiu mai mare alegandu-le inalte pana aproape de tavan, pentru ca fiind albe, nu va parea un spatiu prea aglomerat, dimpotriva.Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest