Birouri pentru adolescent. Ce să alegi: birou tradițional sau birou de gaming?

5 Sep | Casă

Biroul este, pe lângă pat, cea mai importantă piesă de mobilier din camera unui adolescent. În zilele noastre, în afară de birourile tradiționale de calculator, avem și o gamă de modele de birouri pentru jocuri de gaming. În ciuda numelui, ele nu sunt doar pentru jocurile de pe calculator.

Care sunt avantajele și dezavantajele ambelor modele de birouri?

Deoarece birourile de gaming au apărut pe piață peste tot, este rezonabil să ne întrebăm dacă merită să înlocuiți un birou tradițional cu ele. La urma urmei, au fost create pentru multe ore de ședere în fața unui monitor de computer, prin urmare sunt mai confortabile decât cele standard. Cu toate acestea, sunt o alegere bună pentru adolescenți? Pentru a răspunde la această întrebare, am verificat avantajele și dezavantajele modelelor de birouri de gaming și cele tradiționale.

Ce este un birou de gaming?

Jocurile pe calculator nu mai sunt doar divertisment, ci o profesie cu normă întreagă pentru mulți jucători. Mai mult, contribuie la dezvoltarea unor aptitudini, abilități, pot avea scop educativ pentru cei mici; aceștia învață o limba străină, își dezvoltă vocabularul, învață despre animale și plante etc.

Nu e de mirare că mobilierul a fost creat special pentru ei, pentru a facilita petrecerea multor ore într-o singură poziție. Aceste birouri sunt mai mari decât cele standard, au ergonomie sporită și capacitatea de a se adapta nevoilor individuale. Multe modele vă permit să reglați înălțimea mesei, să aveți prize electrice încorporate, compartimente pentru cabluri sau gadgeturi suplimentare, cum ar fi lumini LED sau un suport pentru pahare.

De asemenea, se concentrează pe durabilitate pentru a rezista greutății hardware-ului computerului și, uneori, emoțiilor jucătorilor. Toate acestea se traduc într-o estetică caracteristică, care poate fi numită sportivă. Majoritatea birourilor de jocuri sunt negre.

Pro și contra birourilor de gaming

Deși birourile de jocuri nu au fost construite având în minte educația, ele sunt perfecte pentru învățare. Prin urmare, mulți părinți iau în considerare cumpărarea lor în locul modelelor tradiționale.

Avantajele birourilor de jocuri

 • Acestea sunt adaptate computerelor desktop, de unde și suprafața mare a mesei.
 • Cele mai multe modele au compartimente pentru cabluri, precum și găuri în blat pentru trecerea firelor.
 • Funcționalitate sporită – pot avea prize USB încorporate și prize electrice în blat, precum și extensii de monitor și raft pentru tastatură.
 • Marginile sunt protejate cu plastic ABS gros, făcând biroul mai durabil.
 • De obicei, masa este acoperită cu laminat, ceea ce face ca acest mobilier să fie mai ușor de curățat.
 • Ele sunt mai durabile decât cele standard. Grosimea blatului mesei, de regulă, este de 18-22 mm.
 • Ele oferă mult spațiu pentru picioare.
 • Ele pot avea iluminare de fundal cu LED-uri. Banda led este situată pe marginea din spate a tablei și aruncă lumină pe perete. Acest lucru are o semnificație practică, cum ar fi funcția Ambilight în televizoare, precum și decorativ în locul unei lămpi.

Birourile de jocuri sunt perfecte pentru ore lungi de lucru pe computer. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sunt fără defecte.

Dezavantaje ale birourilor de jocuri

 • Ele sunt mai mari decât birourile standard. Acestea sunt proiectate să primească două monitoare – adâncimea standard este de 80 cm. Acest lucru le face să necesite mai mult spațiu.
 • Au puțin sau deloc spațiu de depozitare. Modelele cu rafturi sau dulapuri sunt mai puțin frecvente și sunt de obicei mai scumpe.
 • Estetică impunătoare. Aspectul caracteristic al acestor birouri nu va atrage cu siguranță toată lumea.

Se pare că datorită esteticii și asocierilorcu jocurile, băieții vor fi mai atrași de aceste modele de birou decât fetele. Cu toate acestea, în multe case, o limitare serioasă în alegerea lor poate fi lipsa spațiului liber.

Birou tradițional pentru adolescenți

Deși birourile tradiționale au câștigat multă concurență din partea celor de jocuri, acest lucru nu înseamnă că devin un lucru din trecut. Dimpotrivă – ele se disting prin creșterea diversității. Pentru un adolescent, merită să alegeți un birou “adult”, ca birou. Care sunt avantajele unor astfel de modele?

Avantajele birourilor tradiționale

 • Gamă stilistică largă. Este ușor să alegeți un model care să corespundă designului interior și gustului unui adolescent.
 • Selecție largă de dimensiuni. Puteți găsi cu ușurință chiar și un birou foarte mic, de exemplu sub forma unei console, ideal pentru interioare mici, precum și modele duble sau de colț.
 • O varietate de facilități. Există modele cu o masă reglabilă, extensie de monitor, raft de tastatură sau găuri de cablu, ceea ce nu le face atât de departe de cele pentru jocuri.
 • Ele pot fi fabricate din materiale diferite.
 • Spațiu de depozitare. La vânzare există multe modele cu dulapuri și sertare sub blat. Acestea oferă spațiu suplimentar de stocare.

Dezavantajele birourilor tradiționale

Punctul forte al birourilor tradiționale constă în diversitatea lor, care se referă atât la dimensiune, cât și la stil și funcționalitate. Pentru unii, însă, acest lucru nu este un avantaj, deoarece, spre deosebire de modelele de jocuri, le lipsește standardizarea.

 • Durabilitate redusă.
 • Gamă largă de prețuri.
 • Lipsa standardizării.

Ce birou pentru adolescent să alegi până la urmă?

Rezumând avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de birouri, merită să ne amintim că nu există câștigători sau învinși aici. Orice tip de birou pentru adolescent merită luat în considerare. Atunci când alegeți între birouri  de jocuri sau tradiționale, trebuie să luați în considerare spațiul camerei, stilul interior al mobilierului și decorațiunilor, echipamentul electronic și preferințele. Când ascultăm nevoile și așteptările copilului, vom face alegerea corectă ani de zile.

Birou de gaming Wave modern si durabil, avand suprafata blatului tip mouse pad. Are picioare stabile si prezinta numeroase accesorii utile pentru pasionatii de jocuri: suport casti, de pahar, pentru cabluri, lumina RGB, suport USB Gamepad, Mouse Pad

cu reducere

Masa de birou de gaming Ben-40 se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.

cu reducere

Masa de birou pentru gaming Ben-49 se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta. Este prevazuta cu picioare stabile si prezinta numeroase accesorii utile pentru pasionatii de jocuri: suport pahar, suport accesorii, lumini LED..

cu reducere

Masa de birou cu biblioteca si sertar Gracelin se integreaza cu usurinta in orice decor, oferindu-i o nota de eleganta.
Lungime: 149 cm; Latime: 50 cm; Inaltime totala: 105 cm

cu reducere

Masa de birou Eldora se integreaza cu usurinta in orice decor, oferindu-i o nota de eleganta.
Lungime: 120 cm; Latime: 55 cm; Inaltime totala: 78 cm

cu reducere

Masa de birou Laura se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Lungime: 152,3 cm; Latime: 40 cm; Inaltime totala: 120 cm

cu reducere
Etichete: Birou | mobila copii


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest