Cum decorezi peretele din spatele patului dacă nu ai o tăblie de pat

25 Apr | Casă

Chiar daca patul din dormitorul vostru are tablie sau nu, peretele din spatele lui are importanta de a sublinia forma si aspectul patului. Daca vrei  ca patul sa arate elegant si stilat, te poti inspira din pozele de mai jos ca sa decorezi peretele din spatele patului in stil chic.

Ca sa aduci culoare unui dormitor care este alb (sau foarte deschis la uloare) pur si simplu pariaza pe peretele  din spatele tabliei. Daca alegi sa-l pictezi cu culori calde sau mai puternice, vei accentua zona de dormit si vei obtine o atmosfera fermecatoare.

Pentru a accentua peretele din spatele patului intr-un dormitor cu tonuri mai potolite, poti alege bulinele care vor aduce o atingere grafica spectaculoasa. Pastreaza acelasi motiv si aceleasi nuante dar joaca-te cu combinatiile de marimi si culori de buline. Pentru decorarea unui dormitor modern, poti de asemenea opta pentru tapet pentru a imbraca doar peretele din capatul patului. Alege modelul tapetului in stilul dormitorului: cladiri urbane de exemplu, intr-o forma grafica in alb si negru ar fi foarte potrivite pentru o ambianta de dormitor contemporan.

Pentru a stiliza patului si a-i da un aspect unic, poti opta pentru un tapet foarte simplu ca model, pe care sa-l montezi in centrul peretelui daca si patul este pus tot acolo. Poti chiar incerca sa folosesti un tapet cu model mai incarcat sau in culri puternice, care ar incarca prea mult daca e pus pe tot peretele. Daca ai mana de artist, poti incerca chiar tu sa desenezi ceva sau sa pictezi peretele pentru a crea efecte originale si foarte decorative. Jonglati cu diferite nuante ale aceleiasi culori sa obtineti rezultate mai discrete.

Ca orice dormitor, si al vostru are probabil patul in centrul camerei, dar daca nu aveti nici perete in capatul patului, atunci puteti crea voi unul foarte simplu. Agatati o draperie in spatele patului ca sa separati patul de spatiul alaturat, realizand un perete original. La fel puteti folosi un paravan mare de camera cu fel de fel de modele decorative. De asemenea, pentru a spori efectul decorativ intr-o camera de copii, folositi cu incredere multe stickere de pereti cu modele copilaresti sau flori, personaje de desene, animale, etc. Puteti face colaje de poze sau afise, puteti lipi pagini de ziare si reviste, etc.

Etichete: dormitor


Articole recentePin It on Pinterest