Cum poti sa vopsesti ouale de Paste natural

25 Mar | Casă

Daca in viata cotidiana ne-am obisnuit sa imbratisam un stil de viata cat se poate de organic, atunci sa mergem mai departe si sa aplicam isi in gospodarie acelasi stil. Nici nu e greu, iar mamele si bunicile ne pot invata destule despre cum foloseau plante, nu chimicale in activitatea cotidiana. Nici ouale de Paste nu fac exceptie – pot fi vopsite natural folosind plante la aflate indemana. Nu trebuie sa va limitati doar la cateva pe care le-am ilustrat aici. Incercati, faceti experimente cu tot ce lasa culoare in urma. Ceva. ceva tot o sa iasa!

Sa trecem la treaba!

  • Ouale se spala cu apa calduta si se fierb in apa, foarte tare, circa 30 de minute. Focul sa fie mediu sa nu se sparga oule. Daca puneti 2-3 linguri de otet si la fel de sare in apa, coaja nu se va sparge. Sfat: nu puneti o mana de oua intr-o cratita fioarte intinsa pentru ca se vor misca la fiert si se vor sparge.
  • Pentru fiecare culoare aleasa pregatiti o oala si plantele pe care la veti folosi, spalati-le si puneti-le fiert, separat pentru fiecare culoare in parte. Veti folosi apa colorata rezultata, eu fierb ouale in acea apa, ci le fierb separat.
  • Dupa ce ati fiert ouale le scoatem di apa fiarta si le scufunda cateva minute in apa rece pentru a se desface albusul usor cand le decojim.
  • Le scoatem apoi si le punem in vasele cu apa colorata rezultata de fiertul planatelor. Le lasam acolo cateva ore chiar si 24 de ore daca e cazul.
  • Se scot apoi cu o lingura si se sterg usor prin tamponare cu o carpa usor inmuiata in ulei. Ouale vor fi lucioase iar culorile vor fi pastelate nu foarte aprinse ca la culorile chimice. Dar viata nu trebuie sa fie formata din excese, asa ca e foarte bine.

Sfat: folositi oua cu coaja alba pentru un colorit frumos!

Iata ce puteti folosi pentru a vopsi natural ouale de Paste:

galben – turmeric, curry
rosu – sfeclă roșie
albastru – varza rosie
verde – spanac,
maro – frunze de ceapă exterioară sau cafea chiar
violet – fructe de padure
galben aramiu – coajă de nuci și coajă de ceapă (ceapa trebuie să fie mai mult decât nuc)
portocaliu – suc de morcov, dovleac

Etichete: oua de Paste | Paste


Articole recente



















Index

Pin It on Pinterest