Cum să faci răcoare în casă vara fără aer condiționat

30 Jun | Casă

Iarna ne plângem de frig și că trebuie să stăm îmbrăcați în casă, dar nici vara situația nu e prea roz, mai ales dacă avem un apartament sau o casă călduroasă care se supraîncălzește ușor.

Aerul condiționat este o soluție la îndemână atunci când vine vorba de răcoare în casă vara, totuși, multe persoane preferă să folosească metode alternative din diferite motive.

Fie că e vorba de o sensibilitate la acțiunea aerului condiționat, fie că sunt copii mici în casă sau pur și simplu preferă să evitate consumul de energie asociat cu folosirea aerului condiționat – oricare ar fi motivul, e bine să știți că există soluții!

Cum să faci răcoare în casă vara?

1. Trage draperiile

Suntem obișnuiți să tragem draperiile doar seara, atunci când mergem la somn, pentru a face întuneric deplin în cameră. Dar specialiștii recomandă să lăsăm draperiile trase și pe parcursul zilei, atunci când este foarte cald și soarele bate în geamuri.

Puteți deschide geamurile din toată casa dimineața, atunci când e răcoare. Aerisiți pentru o jumătate de oră sau chiar mai mult și, când vedeți că începe să vină căldura, închideți geamurile și trageți draperiile. Simplul fapt că soarele nu va mai bate pe geam în casă vă va ajuta să păstrați o temperatură optimă în interior.

2. Nu folosiți cuptorul

Dacă stăm să ne gândim, e chiar logic că trebuie să evităm orice sursă de căldură care ar putea duce la creșterea termometrului din casă. Tocmai de aceea este ideal să evitați folosirea cuptorului pe timpul zilei. Dacă aveți nevoie să gătiți ceva la cuptor, faceți asta dimineața devreme, când încă mai puteți ține geamurile deschise sau seara târziu când e mai răcoare afară. Dar e mai plăcut să mâncați mâncaruri ușoare, salate, sandviciuri alături de un ceai rece cu gheață.

3. Scoateți din priză electronicele și electrocasnicele pe care nu le folosiți

Poate nu sună ca și cum ar fi mare lucru, dar toate obiectele pe care le ținem în priză tot timpul pot afecta mercurul din termometre. E de preferat să evitați utilizarea electronicelor și electrocasnicelor, sau măcar să scoateți din priză pe cele pe care nu le utilizați ziua.

4. Folosiți un ventilator în locul aerului condiționat

Chiar dacă avem consum de energie și când folosim un ventilator, acesta nu e comparabil cu cel asociat cu folosirea aerului condiționat. Și puteți transforma un simplu ventilator într-un adevărat instrument din regatul de gheață, dacă plasați în fața lui un bol cu gheață. Aerul rece va fi ușor împrăștiat în toată camera, care automat va fi mult mai răcoroasă. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că geamurile și ușile sunt închise, astfel încât aerul rece să rămână înăuntru.

→ Care sunt cele mai bune oferte la ventilatoare (CLICK) ←

5. Folosiți o fântână decorativă cu apă rece sau cuburi de gheață

Dacă nu aveți un ventilator, puteți răci puțin camera doar utilizând o fântână decorativă cu apă rece sau punând din loc în loc boluri cu gheață în jurul locului unde stați sau lucrați.

Veți avea mai multă răcoare, și cu siguranță, aerul va fi mai ușor de respirat, chiar dacă afară e caniculă.

Etichete: răcoare | Vara


Articole recente



















Index

Pin It on Pinterest