Care sunt cele 10 obiceiuri ale oamenilor care au mereu o casă curată?

21 Aug | Casă

Vrei să ai o casă curată, dar acest lucru pare din ce în ce mai greu. În special în perioadele în care ai mult de muncă și soțul și copiii te solicită și ei. Pentru a păstra curățenie în casă pare să fie nevoie de eforturi supraomenești chiar și atunci când locuiești singură sau doar cu iubitul. Și totuși, sunt oameni care reușesc să aibă mereu o casă curată. Chiar în ciuda faptului că au animale de casă sau copii mici. Cum e posibil acest lucru?

Zece obiceiuri ale oamenilor care au o casă curată mereu!

1. Fă patul imediat cum te trezești dimineața.

Un pat lăsat în dezordine strică aspectul dormitorului, și nu te inspiră să păstrezi curățenia nici în restul casei. Mai mult decât atât, un pat nefăcut pe care te așezi în cursul zilei cu hainele de afară poate strânge microbi și bacterii.

2. Curăță blatul, masa și spală vasele după fiecare masă.

Știu, dimineața chiar te grăbești să ajungi la birou și seara nu mai ai nici un chef să speli stiva de vase. Dar atunci când îți speli paharul și farfuria după fiecare utilizare, nu durează niciodată mai mult de un minut sau două. Sau cumpără o mașină de spălat vase și pune în ea vesela murdară iar când se umple măcar jumate, spală-le.

Masina de Spalat Vase Incorporabila Electrolux EEG69410L 15 Seturi 8 Programe Clasa C White

REDUCERE 491 lei

3. Pune lucrurile la loc din mers.

Mergi din cameră în cameră și te lovești de lucruri al căror loc nu e acolo. Ia-le chiar atunci și pune-le în dulap sau la locul lor, astfel casa ta va avea un cu totul alt aspect cu un efort minim.

10 idei practice pentru organizarea unei bucătării mici

4. Șterge suprafețele de praf săptămânal.

E ceva de muncă, mai ales dacă ai o casă mare. Dar vei fi surprinsă să vezi că atunci când faci din ștersul prafului un ritual săptămânal vei munci mult mai puțin decât dacă uiți de el cu săptămânile.

5. Spală rufele murdare când se strâng suficiente să umpli o mașină.

Mulți dintre noi au o zi de spălat – în general sâmbăta – dar acest lucru înseamnă că putem spăla și câte 3-4 mașini într-o singură zi. N-are nici un rost să-ți pierzi timpul lângă mașina de spălat, mai bine spală rufele atunci când ai cu ce umple o mașină.

6. Împachetează și pune rufele curate în dulap imediat după ce le usuci.

Altfel se va găsi mereu ceva de făcut iar vraful cu rufe neîmpachetate va sta în calea ta zile întregi. Vei păstra în acest fel și casa ordonată și mirosul de balsam mai mult timp în dulap.

7. Șterge frigiderul și aruncă alimentele vechi sau expirate o dată pe săptămână.

Astfel, vei evita mirosurile neplăcute și frigiderul tău va arăta curat și proaspăt mereu. Dacă tot dai la o parte un rest de mâncare, crezând că după 5-7 zile va mai fi bună, te înșeli. Mai bine arunci rapid ce nu folosești sau e uscat, stricat, ofilit șî păstrezi astfel frigiderul curat.

Cum păstrăm produsele în frigider

8. Dă cu aspiratorul săptămânal.

Chiar dacă nu pare să fie nevoie, vei vedea că aspiratul frecvent va face din această activitate o joacă de copii! Poți folosi oricând un aspirator fără fir cu care te mkiști rapid prin orice loc dar și un aspirator autonom care va face curat singur.

9. Schimbă lenjeria de pat și prosoapele săptămânal.

Acest lucru nu este important numai pentru a avea o casă curată, dar și pentru sănătatea ta. Vei vedea beneficiile în timp!

10. Nu permite nimănui să intre încălțat în casă.

Chiar dacă e vară și pantofii par curați, ei sunt o adevărată sursă de microbi, dar și de mizerie! Cumpăra papuci pentru toată familia dar și un set de papuci în mai multe mărimi pentru musafiri.

Etichete: curățenie


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest