Decoreaza casa in ton cu toamna

6 Mar | Casă

Decoreaza casa in ton cu toamna

Decoreaza casa in ton cu toamna

Decorarea casei pentru toamna nu inseamna neaparat schimbari majore si cheltuieli mari. Cu cateva mici schimbarisi idei decorative puteti avea o casa asortata cu noul anotimp.
– Inlocuiti husa canapelei si a fotoliilor din sufragerie cu unele in culori calde de toamna: aramiu, brun-roscat sau verde-oliv. Daca nu gasiti huse potrivite ca dimensiune, puteti folosi o cuvertura moale de lana (sau un sal mare) in aceleasi culori, pe care sa o puneti intr-un capat, pentru a da culoare dar si pentru serile reci de toamna. Inlocuiti husele pernelor decorative cu unele asortate in culorile noului anotimp, cu dungi sau carouri, cu finisaje aurii (ciucuri, panglici, etc.), chiar cu imprimeuri de frunze sau fructe de toamna. Puteti chiar sa le decorati dvs. cu nasturi mari de lemn sau metal de culori si forme diferite.
– Poate nu puteti schimba perdelele in fiecare anotimp pentru a se potrivi sezonului dar cu putina indemanare puteti aduce cateva imbunatatiri: doua esarfe in culori calde rasucite (larg) pe galerie, cu capetele lasate libere in margini, cateva frunze de toamna culese din parc la o plimbare cu familia prinse cu ace de perdele (nu prea multe pentru a nu incarca) sau prinse cu ata in ghirlande, prinse de carligele perdelei.
– Pentru pereti puteti folosi un poster asortat sau stickere pentru pereti cu modele de frunze sau fructe de padure.De asemenea puteti schimba un tablou cu o coronita de toamna.

coronite fructe, porumb

coronite fructe, porumb

Coronite decorative: cu fructe 45 ron, cu porumb 30 ron, allStyle.ro

– Inlocuiti fata de masa si servetele cu unele colorate, cu motive din natura; folositi servetele colorate la masa si inele confectionate chiar de dvs. dintr-o panglica colorata de pe care sa o legati cu funda, ornata cu o frunza, ghinde, un betisor de scortisoara, etc.
– Cumparati cateva decoratiuni mari din plante, in cosuri sau ghivece) pe care sa le asezati in casa in diferite locuri (masa, comoda, biblioteca) si cateva mici pe care sa le puneti alaturi pe un raft al bibliotecii sau pe pervazul ferestrei daca nu folositi perdele.

decor floral - dovleci

decor floral – dovleci

Decor cu dovleci: 40 ron, 44 ron, allStyle.ro

– Inlocuiti ramele fotografiilor cu unele aurii sau colorate in culori de toamna. Umpleti boluri transparente cu conuri, castane, scortisoara sau ghinde si asezati-le pe noptiere, pe masuta de cafea sau chiar in baie daca aveti loc. Folositi lumanari parfumate in culori calde si potpourri-uri.
– La bucatarie decorati un cos, vas sau borcan cu fructe. Cumparati coronite cu plante specifice si tablouri mici rustice sau cu motive din natura.

tablouri toamna
tablouri toamna
 

Tablouri toamna: cu frunze 25 ron, cu struguri 24 ron, allStyle.ro

– Inlocuiti fata de masa si servetele cu unele colorate, cu motive din natura; folositi servetele colorate la masa si inele confectionate chiar de dvs. dintr-o panglica colorata pe care sa o legati cu funda, ornata cu o frunza, gnhinde, un betisor de scortisoara, etc.

obiecte decorative toamna

obiecte decorative toamna

Decoratiuni toamna: rama bambus 19 ron, mic decor 14 ron, ceas 39 ron, allStyle.ro

– Daca aveti farfurii colorate de ceramica, le puteti folosi, alegand culori diferite pentru fiecare fel sau membru al familiei. Asortati cu mere coapte la cuptor si aroma sigur va invalui toata casa.
Culori recomandate: aramiu, brun-roscat, portocaliu, verde-oliv, auriu, bordo, vernil. Plante si arome recomandate: scortisoara, lamaie, vanilie, anason, conuri, ghinde, castane, dovleci, tartacute.
Orice schimbari veti face, oricat de mici, ele vor fi vizibile si va vor crea o atmosfera calda si un camin primitor. Mai ales ca decorarea de toamna este doar un exercitiu pentru marele eveniment: Craciunul.

Idei deco www.allstyle.ro

Etichete: decor toamna


Articole recentePin It on Pinterest