Decoreaza dovleci de Halloween

6 Mar | Casă

Modelele de dovleci usor de facut pentru Halloween nu sunt cele mai frumoase, poate, dar macar ne fac sa simtim gustul sarbatorii. Daca nu ne simtim toti mari artisti, putem incerca ceva modele simple folosind foartfeca, lipiciul, cateva frunze, paiete sau margele, sclipici (glitter) sau putem pur si simplu sa coloram diverse modele pe suprafata dovleacului. In rest pentru sculptura in dovleac, se poate alege orice desen, de obicei mai infricosator, specific Halloween-ului: cranii, vrajitoare, lilieci, pisica, paianjen, etc.

Primul dovleac este realizat prin lipitea unor frunze frumoase pe suprafata dovleacului, al doilea are siraguri de paiete lipite pe santurile dovleacului si sarma infasurata pe codita. Se pot inlocui paietele cu panglica ingusta de catifea sau saten de culoare neagra pentru realizarea unui contrast puternic.

Dovleci usor de realizat

Dovleci usor de realizat

Poze: bhg.com

Dovleacul din stanga e chiar super usor de facut: se deseneaza cu varful tubului de lipici un model care sa ne placa, apoi se se presara sclipici (glitter). Dupa uscare se preseaza usor cu o bucata de hartie si se indeparteaza surplusul. Dovleacul din dreapta e foarte interesant prin faptul ca mijlocul florilor este realizat din coaja altor dovleci, de culori diferite. Acest lucru se realizeaza folosind o ustensila de curatat miezul merelor, pe care o gasiti in magazinele cu accesorii de bucatarie, inclusiv in supermarketuri.

Modele de dovleci usor de realizat

Modele de dovleci usor de realizat

Cam asa arata curatatorul de miz de mere:

Curatator miez mere

Curatator miez mere

Cu aceasta ustensila puteti realiza minuni: scoateti dopuri din dovleci de culori diferite si introduceti-le inalti dovleci decat cei din care le-ati scos si realizati astfel puncte decorative colorate in coaja dovleacului. Simplu, nu?

Si, daca v-ati facut mana deja, puteti incerca modele mai complicate dar mai frumoase, cam ca acestea.

Dovleci Halloween

Dovleci Halloween

Decorare cu dovleci de Halloween

Decorare cu dovleci de Halloween

Poze: marthastewart.com

Mai multe modele puteti vedea si in alte articole:

Modele frumoase de dovleci pentru halloween

Dovleci de Halloween: modele pentru decupat

Cum se face un dovleac de Halloween?

Shopping toamna

Etichete: dovleci | Halloween


Articole recentePin It on Pinterest