Masti naturale pentru ingrijirea tenului uscat

3 Apr | Lifestyle

O dietă bogată în omega 3 și alte grăsimi sănătoase poate ajuta la menţinerea pielii suple și hidratate, chiar și pe caniculă. Dar nu este singura soluţie. Îngrijirea tenului cântărește și ea foarte mult.

Dacă ai pielea uscată, știi că loţiunile hidratante o vor ajuta, însă bariera hi-drolipidică este esenţial să fi e păstrată sau refăcută pentru a readuce confortul. Pentru că, odată distrusă această peliculă fi  nă de grăsime, ce nu este vizibilă cu ochiul liber, apa se elimină ușor din ţesu-turi și pielea devine solzoasă, apar mâncărimile și roșeaţa. Disconfortul este pe măsura aspectului.

Evită produsele astringente ce au la bază alcool, pentru că usucă excesiv pielea. Iar când exfoliezi tenul, nu insista prea tare, pentru că asta poate irita derma.

Recomandari

Ai grijă la cafea! Consumul unei cantităţi mari de cafea poate accentua deshidratarea pielii. Dacă ai pielea uscată, limitează-te la cafeaua de dimineaţă. Nici prea multe ceaiuri nu sunt indicate, pentru că și ele au același efect diuretic. În schimb, ai liber la apă, cele opt pahare pe zi recomandate de medici și nutriţioniști chiar fac minuni în aspectul tenului.

Alege ceramidele! Multe produse conţin acest ingre-dient despre care multă lume nu știe mai nimic. Ei bine, ceramidele sunt molecule grase, proprii pielii, care se pierd odată cu vârsta și care alcătuiesc bariera exterioară a pie-lii, ajutând la menţinerea hidratării acesteia. În cazul tenului uscat, ele sunt bine-venite la orice vârstă, iar după 40-50 de ani sunt sursa ta de frumuseţe.

Ia vitamina C! Te va ajuta să menţii un nivel op-tim de colagen în piele, substanţă care acţionează ca un burete pen-tru umiditate, dar o va și apăra de efectele negative ale soarelui, fi ind un antioxidant puternic și astfel vei preveni și apariţia ridurilor, o conse-cinţă a uscării pielii. Consumă multe alimente bogate în această vitamină: citrice, roșii, pătrunjel, dar nu folosi creme cu vitamina C pe timpul verii, pentru că pielea se va păta!

Nicio zi fără SPF Soarele este vinovat de uscarea pielii, de apariţia ridurilor prema-ture și a petelor. Însă toate aceste probleme pot fi ţinute la distanţă folosind o cremă cu protecţie so-lară pe faţă, în fi ecare zi. Fie că ai nevoie de o cremă hidratantă sau o cremă antiaging, găsești o gamă largă care să conţină și o protecţie solară ridicată, respectiv SPF 30. Prin urmare, tenul trebuie protejat pe tot parcursul zilei, nu doar în momentele când mergi la plajă. Cu o astfel de protecţie, catifelarea pielii va fi mereu la cote înalte.

Temperatura… moderată Dușurile și băile fi erbinţi nu fac bine pielii, dar mai ales tenului. Ferește-te de aburi! Apa călduţă este cea mai bună variantă pentru spălare, ba este chiar indicată pe timpul verii, pentru a nu transpira prea mult și pentru a nu dilata porii, pierzând apa din ţesuturi. Ba mai mult, apa prea fi erbinte curăţă grăsimea și înlătură rapid acea barieră hidroli-pidică benefi că. Dacă alegi dușurile calde, trebuie să nu fi e mai lungi de 5-10 minute și să eviţi faţa!

Un alt secret: umiditatea Pentru a menţine hidratarea pielii ai nevoie și de o atmosferă pe măsură. Aerul uscat din casă, din timpul verii, poate contribui la sporirea uscăciunii, însă un umidifi cator poate restabili rapid confortul din căminul tău. Dacă nu ai un astfel de aparat, un vas cu apă amplasat undeva în cameră îi poate ţine locul cu brio.

3 măști intens hidratante

Masca cu miere si ulei de masline

Masca cu miere si ulei de masline

Miere + ulei de măsline

Amestecă bine o lingură cu miere cu una cu ulei până când obţii o pastă netedă. Aplică pe faţă și las-o să acţioneze 15 minute. Mierea este extrem de hidratantă, iar uleiul de măsline este bogat în vitamina E, responsabilă de elasticitatea și catifelarea pielii. În plus, acizii grași asigură peli-cula hidrolipidică ce împiedică deshidratarea.

Masca cu miere si ulei de masline

Masca cu miere si ulei de masline

Banană + gălbenuș

Este o mască magică pentru pielea uscată. Banana are proprietăţi an-tirid și antiîmbătrânire, în timp ce oul hrănește pielea și o catifelează. Pasează jumătate de banană foarte fi n, apoi adaugă gălbe-nușul, formând o pastă. Aplică masca pe faţă și las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clătește.

Masca cu miere si ulei de masline

Masca cu miere si ulei de masline

Migdale + ovăz

În timp ce migdalele hrănesc pielea, ovăzul o hidratează, o catifelează și o calmează. Pune la înmuiat peste noapte 5-6 migdale în 100 ml de apă. Dimineaţă pune totul în blender și amestecă cu două linguri de ovăz. Lasă ovăzul să se înmoaie bine, apoi întinde pasta pe faţă și gât pentru 15-20 de minute, după care clătește cu apă rece.Articole recenteCe veți citi în articol:

Index

Pin It on Pinterest