Modele de dormitoare mici pline de viață

25 Apr | Casă

Asa cum stim pe pielea noastra, cei mai multi oameni isi permit sa stea doar intr-un apartament micut, implicit dormitoarele sunt mici. De fapt majoritatea apartamentelor din blocurile vechi poseda dormitoare mici, indiferent de suprafata totala. Iar cand faci rapid o lista cu ceea ce ar trebui sa inghesui pe langa pat, te apuca groaza.

Oricat ar fi de mic un dormitor, tot se gasesc metode sa-l facem confortabil si placut. Daca vrei sa imblanzesti spatiul de locuit, trebuie sa stapanesti culoarea pe care sa o folosesti in favoarea ta, chiar daca spatiul e mic si nu permite folosirea prea multor piese de mobilier. Cum nu ai la dispozitie mult spatiu de folosit, trebuie sa acorzi atentie  fiecarui amanunt decorativ din camera pentru ca totul conteaza; trebuie sa incerci orice e posibil sa folosesti solutii de decorare creative.

Potrivind culorile folosite in dormitor pentru a da luminozitate, spatiu si modernitate camerei, vei avea rezultate neasteptate.

Daca folosesti o culoare puternica pe pereti si un pat de culoare alba, camera va parea mult mai spatioasa. in schimb prin folosirea unui tapet cu model sau unui covor cu imprimeuri vei indrepta atentia catre acele puncte focale, indepartand-o de inghesuiala creata de spatiul mic.

Idei utile pentru un dormitor mic:

– patul sa aibe spatiu de depozitate dedesubt, adica sertar mare pentru perne, paturi sau loc pentru cutii textile mari;

– sifonierul sa fie inlocuit, daca e posibil cu un dressing modern, ingust dar pe lungimea si inaltimea peretelui. Usile de preferat sa fie glisante, cu oglinzi exterioare ce maximizeaza spatiul;

– peretii sa nu fie incarcati de tablouri;

– spatiul sa fie bine luminat;

– evitati sa depozitati multe lucruri pe jos (cosuri, cuti, masute, etc);

– noptierele trebuie sa fie micute, daca se poate gen masute cu picioare si sertar, in locul celor greoaie pana in pamant.

Pentru inspirație și cumpărături, mai multe modele aici (click)

Dulap din pal cu 3 usi, 6 sertare si oglinda

Pat din lemn și stofa

Pat tapitat cu stofa si 4 sertare

Set Mobila Dormitor din furnir si pal, cu pat 200 x 160 cm, 5 piese Velvet Stejar Rustic Gri

Etichete: dormitor


Articole recenteIndex

Pin It on Pinterest