Scorțișoara te ajută să slăbești

8 Oct | Sănătate

Puneți de acum cu incredere o mică doză de scorțișoară în rețeta de plăcintă din acest sezon de sărbători pentru ca scorțișoara e un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele, te ajuta sa slabesti.

Cum te ajută scorțișoara să slăbești

O proprietate în scorțișoară, cinamaldehida, are puterea de a ajuta la reducerea obezității prin arderea energiei în celulele noastre grase, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Michigan Life Sciences Institute.

Oamenii de stiinta au stiut deja ca scortisoara a avut capacitatea de a arde grasimea din testele de laborator cu soareci, dar noile cercetari au aratat ca ar putea fi eficienta si la om.

În cadrul testelor, oamenii de știință, conduși de Jun Wu, au luat celule adipoase umane, numite adipocite, de la voluntari de diferite vârste, etnii și indici de masă corporală. Când celulele au fost tratate cu cinamaldehidă, celulele au trecut printr-un proces numit termogeneză, care este momentul în care celulele încep să ardă energia.

Cinnamaldehida este compusul organic care dă scorțișoarei aroma și mirosul. Acesta reprezintă aproximativ jumătate din uleiul de scorțișoară și este folosit pentru a aroma guma de mestecat, înghețată, bomboane și băuturi, precum și parfumuri. Cinnamaldehida este, de asemenea, utilizată ca fungicid natural și insecticid.

Așa cum au explicat cercetătorii într-un articol din Michigan News, depozitarea grăsimilor în adipocite a fost utilă strămoșilor noștri care au avut mai puțin acces la alimente bogate în grăsimi și, prin urmare, o nevoie mai mare de a stoca grăsime în organism pentru scăderea iernii sau a alimentelor.

“A fost relativ recent că surplusul energetic a devenit o problemă”, a declarat Wu catre Michigan News. “De-a lungul evoluției, lipsa de energie opusă – a fost problema. Deci, orice proces consumator de energie se oprește de obicei în momentul în care organismul nu are nevoie de el”.

Wu spune ca cinamaldehida ar putea fi un declansator natural pentru acest proces de ardere a grasimilor in locul regimurilor traditionale de droguri. Ea mai spune ca trebuie sa se faca mai multe studii despre beneficiile si efectele secundare inainte ca oamenii sa inceapa sa utilizeze provocarea de a folosi scortișoara pentru a slabi.

Sugestie:

Puteti adauga scorțișoara in cafea sau ciocolata calda, checuri, placinte, prajituri, in cereale cu lapte, cu mere la cuptor.

Foloseste scortisoara in retete pentru a slabi

Foloseste scortisoara in retete pentru a slabi

Beneficiile scorțișoarei pentru sănătate

Scorțișoara este un condiment apreciat în gastronomie, în industria cosmetică și, recent, și ca aditiv alimentar, deoarece are efecte remarcabile asupra corpului nostru. Probabil că acest ingredient a existat mereu în bucătăria noastră, dar proprietățile sale pentru sănătate sunt probabil ignorate de mulți oameni.

  • Este indicată persoanelor cu diabet, deoarece reduce nivelul de glucoză din sânge și amplifică acțiunea insulinei. Dacă este consumat odată cu o masă, se asigură că nivelul de glucoză din sânge nu crește prea brusc.
  • Diminuează nivelul colesterolului rău.
  • Favorizează scăderea în greutate, deoarece accelerează metabolismul și reglează nivelul de glucoză din sânge.
  • Are un efect pozitiv asupra digestiei și previne afecțiunile digestive.
PUDRĂ BIO DE SCORȚIȘOARĂ CEYLON

Scortisoara te ajuta sa slabesti

  • 100% produs organic
  • Menține un nivel normal al zahărului din sânge
  • Scade nivelul colesterolului rău
  • Susține metabolismul
  • Susține digestia

CUMPĂRĂArticole recenteIndex

Pin It on Pinterest